Man vecht met drie gewapende overvallers in huis in Uden en raakt gewond

VideoUDEN - Een man is zondagavond rond 23.00 uur gewond geraakt toen drie gewapende mannen een overval probeerden te plegen op zijn woning aan de Rode Akker in Uden. De bewoner raakte gewond, dat laat de politie weten.

Het gaat om een woning op de bovenste verdieping van het blok. Rond 23.00 uur belden drie gemaskerde mannen daar aan. Ze probeerden het huis binnen te dringen op het moment dat de man de deur opende en zouden daarbij een vuurwapen hebben laten zien.

Het slachtoffer raakte met de drie in gevecht waarna ze er snel vandoor gingen. De man raakte gewond tijdens dat gevecht en is naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden aan zijn verwondingen. Daarna mocht hij weer naar huis. 

De politie doet technisch onderzoek in de woning. Ook is er een buurtonderzoek gestart en wordt er gekeken naar camerabeelden.

Volledig scherm
Gewapende overval in Uden. © Marcofotografie/Marco van den Broek
Volledig scherm
Overval op woning in Uden © Marcofotografie/Marco van den Broek
Volledig scherm
Gewapende overval in Uden. © Marcofotografie/Marco van den Broek
Volledig scherm
Overval op woning in Uden © Marcofotografie/Marco van den Broek
  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.