Volledig scherm
De man met mes wordt aangesproken door vier agenten in de Visstraat in Den Bosch. © BD

Man zwaait met groot mes tussen winkelend publiek in centrum Den Bosch

DEN BOSCH - Winkelend publiek werd zondagmiddag in het centrum van Den Bosch opgeschrikt door een man die met een groot mes stond te zwaaien. Er ging een ruzie met een paar vrouwen aan vooraf. 

De ruzie ontstond in de Visstraat, vlakbij een paar terrasjes. Nadat de man begon te dreigen met het centimeters lange mes, gingen de vrouwen er snel vandoor. De man met het mes bleef staan, en zwaaide nog een aantal keer dreigend naar omstanders. 

Nadat hij even later het mes opborg in een houder, nam hij een slok bier en gooide hij het steekwapen samen met het bierblik in de Dieze, zo zagen getuigen. Terwijl hij - net als geschrokken omstanders - wachtte op de politie, schreeuwde hij nog wat naar naar voorbijgangers. 

Mes niet gevonden

De situatie bleef rustig tot vier agenten kwamen toegesneld. Zij fouilleerden de man en doorzochten zijn spullen, maar konden geen mes of andere verdachte voorwerpen meer vinden. Agenten hebben nog even over de reling van de brug gekeken, maar zagen het steekwapen niet meer liggen. 

Na wat gesprekken met de man en getuigen, gingen agenten er weer vandoor. De messentrekker bleef op vrije voeten, maar werd volgens de politie wel het centrum uit gestuurd. Daar blijft het bij. De politie doet geen verder onderzoek naar de man en het mes. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch