Volledig scherm
De honden werden via de achterzijde uit de woning gehaald. © Toby de Kort/De Kort Media

Negen honden in beslag genomen in Tilburg na bijtincident

TILBURG - In de wijk Oud-Zuid in Tilburg zijn dinsdagochtend negen honden in beslag genomen. Het gaat om 'Staffordshire-achtige' honden, die maandag hun bazin verwondden. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De eigenaresse van de honden raakte maandag gewond toen zij probeerde de honden uit elkaar te halen, die met elkaar aan het vechten waren. Dat gebeurde in de woning van de vrouw.

Geheime locatie

In overleg met de officier van justitie werd besloten om de honden in beslag te nemen. Omdat het echter maandag niet lukte om de honden te vangen en mee te nemen, werd dinsdagmorgen een nieuwe poging gewaagd. 

De groep honden bestond uit twee volwassen dieren en een nest met al grote pups. De eigenaresse wilde ze verkopen. De honden werden één voor één aan een riem naar buiten gehaald via de achterzijde van de woning en in busjes geladen. Dat verliep heel rustig. In enkele gevallen werden ze gedragen. Er was een dierenarts achter de hand om de dieren eventueel te verdoven.

De 'operatie' trok veel bekijks in de straat mede omdat er de nodige politie op de been was. ,,Het is dramatisch voor de vrouw en voor de honden. Maar wat er ook is gebeurd, ze houdt van haar honden", aldus een van de buurtbewoners. ,,Je moet er niet tussen springen als ze vechten, maar ik zou het ook doen."

Geheime locatie

De in beslag genomen dieren zijn naar een dierenopvang op een geheime locatie gebracht. Dat is standaardprocedure, volgens de politiewoordvoerder. De honden worden onderzocht. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt beslist wat er met de dieren moet gebeuren.

De eigenaresse van de dieren liep hoofdzakelijk verwondingen op aan haar handen. Ze is inmiddels uit het ziekenhuis. Twee buren die haar maandagavond te hulp schoten werden eveneens gebeten, in been en buik.

Volledig scherm
Negen honden in beslag genomen in Tilburg na bijtincident © Toby de Kort/De Kort Media

Tilburg e.o.