Omgeving politiebureau Den Bosch vannacht dicht om verdachte tas

VideoDEN BOSCH - De omgeving van het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch is donderdagnacht een tijdje afgesloten geweest, nadat er een verdachte tas werd gevonden. De politie was bang dat er een explosief in zat. 

Volledig scherm
De omgeving werd ruim afgezet. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

De tas werd rond 23.30 uur gevonden voor de ingang van het hoofdbureau van de regio Oost-Brabant. Het hele gebied tussen de kruising met de Orthenseweg en de brandweerkazerne werd daarna afgezet. Ook een deel van het bureau werd ontruimd. 

Een explosievenverkenner van de politie heeft een tijdje onderzoek gedaan. Daarna bleek het om loos alarm te gaan. Twee uur nadat alles werd afgezet, kon de boel weer open. 

Het is nog altijd niet bekend van wie de tas was. Agenten hebben de tas meegenomen en zijn van plan verder te onderzoeken waar hij vandaan kwam.

Volledig scherm
De tas voor de ingang van het bureau. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Een agent nam de tas uiteindelijk mee. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch