Oogst controle camping Maaszicht Kerkdriel; auto's in beslag genomen en 10.000 euro aan boetes geïnd

Video / UPDATEMAASDRIEL - Bij een grote controle op camping Maaszicht in Kerkdriel zijn maandag tien auto’s in beslag genomen, waarvan er zeven zijn afgevoerd. Controle bij de toegang leverde 10.000 euro aan openstaande boetes op. 

Verder zijn een gestolen autoambulance teruggevonden ter waarde van 70.000 euro en een gestolen aanhanger. In een loods trof de politie materialen voor een hennepkwekerij aan.

Tijdens de zeven uur durende controle zijn zestig standplaatsen bezocht door de politie, handhavingsambtenaren van de gemeente Maasdriel, de Belastingdienst en de brandweer. 

Het gaat om een integrale controle, omdat er veel onduidelijk is over permanente bewoning op de camping. Ook zijn er vermoedens dat de brandveiligheid niet overal op orde is. 

Dat de controle nu plaatsvindt, heeft te maken met het feit dat de camping op het punt staat verkocht te worden, zegt burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel. De gemeente is voor twee derde eigenaar van de grond en wil een goed beeld hebben van wat er op de camping speelt. In mei maakte de gemeente bekend dat er drie kandidaat-kopers waren. 

De afgelopen jaren is Maaszicht verloederd. De 250 caravans en chalets herbergen veel arbeidsmigranten uit Oost-Europa en Nederlanders die er permanent of langdurig wonen. Rond veel stacaravans staat het onkruid tot op kniehoogte. In 2015 vond er een liquidatie plaats; de Amsterdamse crimineel Chahid Yakhlaf werd op 31 december doodgeschoten op het park. 

Volgens burgemeester Van Kooten zou de verkoop van Maaszicht aanleiding kunnen zijn om 'schoon schip te maken en de camping om te toveren tot een parel voor de gemeente', zo zei hij in mei

Brandweer

De controle van de brandveiligheid kwam niet uit de lucht vallen.  Op 24 augustus brandde er nog een chalet af

Tijdens de controle van maandag mochten alleen campinggasten het terrein op.  

Meer controles

De gemeente Maasdriel leidt de controle op Maaszicht. In augustus hield de gemeente een vergelijkbare controle op een chaletpark in Ammerzoden. Daar werd al aangekondigd dat meer van dit soort inspecties zouden volgen.  

Volledig scherm
Belastingdienst en politie bij de ingang van camping Maaszicht in Kerkdriel. © Bertjan Kers/BD