Opnieuw auto in brand in Den Bosch, geen sporen van brandstichting

videoDEN BOSCH - Aan het Klokkendiep in Den Bosch is woensdag rond 03.00 uur een auto in brand gevlogen. 

De voorkant van de auto brandde volledig uit. De politie heeft geen sporen van brandstichting gevonden. De brand is begonnen onder de motorkap zonder een voor de brandweer aanwijsbare oorzaak.

 In Den Bosch zijn de laatste weken meer autobranden geweest. Twee dagen geleden brandde een auto uit aan de Vijfde Slagen. Een week daarvoor waren er vier autobranden in één nacht. Twee weken terug stond een auto in brand op de Koninginnenlaan en eind september ging een bedrijfsbus in vlammen op aan de Korenaar. Eerder die maand brandde een auto uit aan de Schaloen.

Geen pyromaan

De politie denkt niet dat er sprake is van een pyromaan. Volgens de politie is er in de gemeente Den Bosch sinds 1 september vermoedelijk acht keer een auto in brand gestoken. In één geval (de brand aan de Vijfde Slagen) gaat het daarbij om twee naast elkaar geparkeerde auto's die beschadigd raakten. Volgens de politie is er geen verband tussen de autobranden, sommige zaken staan geheel op zichzelf. Er zijn nog geen daders opgespoord. Een verband met de reeks autobranden in Oss wordt uitgesloten door de politie.

Volledig scherm
Aan het Klokkendiep in Den Bosch is een auto in brand gevlogen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch