De plofkraken in Uden, Kaatsheuvel en Waalwijk lijken door dezelfde daders zijn gepleegd. Hier in Waalwijk draagt één  van hen dezelfde kleding als in Uden.
Volledig scherm
De plofkraken in Uden, Kaatsheuvel en Waalwijk lijken door dezelfde daders zijn gepleegd. Hier in Waalwijk draagt één van hen dezelfde kleding als in Uden. © Opsporing Verzocht

Plofkraken Uden, Waalwijk en Kaatsheuvel op beeld vastgelegd, waarschijnlijk dezelfde daders

De mannen die plofkraken hebben gepleegd op afstortkluizen van de Rabobank in WaalwijkKaatsheuvel en Uden zijn vastgelegd op camera. De beelden daarvan werden dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht. 

Het lijkt er sterk op dat de drie kraken zijn gepleegd door dezelfde mannen. In Uden droegen de mannen ogenschijnlijk dezelfde kleding als in Waalwijk. Op het beeld van de beveiligingscamera bij de Rabobank in Uden is te zien hoe de twee explosieven plaatsen, kabels uitrollen en schuilen voor de harde klap. Daarna vluchten ze op een scooter die om de hoek geparkeerd stond. 

Bij alledrie de plofkraken was er erg veel schade. In Uden moesten bewoners van acht appartementen hun woning in het holst van de nacht tijdelijk verlaten. 

Terwijl op de achterkant de rook van de plofkraak nog niet is opgetrokken, vertrekken de daders van de plofkraak in Uden op een scooter.
Volledig scherm
Terwijl op de achterkant de rook van de plofkraak nog niet is opgetrokken, vertrekken de daders van de plofkraak in Uden op een scooter. © Opsporing Verzocht
De plofkraken in Uden, Kaatsheuvel en Waalwijk lijken door dezelfde daders zijn gepleegd. Hier in Uden draagt één  van hen dezelfde kleding als in Waalwijk.
Volledig scherm
De plofkraken in Uden, Kaatsheuvel en Waalwijk lijken door dezelfde daders zijn gepleegd. Hier in Uden draagt één van hen dezelfde kleding als in Waalwijk. © Opsporing Verzocht