Volledig scherm
© ANP

Politie achtervolgt auto met aanhanger vol gestolen spullen, drietal uit Den Bosch aangehouden

TIEL/DEN BOSCH - De politie heeft twee vrouwen en een man uit Den Bosch aangehouden in Tiel. Dat gebeurde na een achtervolging met een aanhanger, waarbij ook een politiewagen beschadigd werd. 

De politie ontving een melding vanuit Tiel. Een getuige had een aantal personen gezien die zich verdacht gedroegen bij een bedrijfspand aan de Wattstraat. Zij stonden bij een auto met aanhanger. Meerdere eenheden van de politie gingen op de melding af.

Agenten kwamen het voertuig met aanhangwagen tegen terwijl zij op weg waren naar de plaats van de melding. De bestuurder probeerde te ontkomen aan de politie. Een poging om hem klem te rijden, mislukte. Daarbij werd wel een politieauto beschadigd. Daarna reed de auto door richting Kerk Avezaath. 

Drie aanhoudingen

Daar reed de automobilist zich vast. Twee mannen sprongen uit de auto en probeerden te voet aan de politie te ontkomen. Een van hen, een 21-jarige Bosschenaar, werd een stuk verderop alsnog aangehouden. In de auto zaten ook nog twee vrouwen uit Den Bosch, allebei 18 jaar oud. Zij werden ook aangehouden. 

In de aanhanger troffen agenten banden en velgen aan van het bedrijf in Tiel waar de getuige de eerste melding deed.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch