Gesmokkelde partij coke. Op de foto een willekeurig cocaïnetransport verstopt in een zeecontainer.
Volledig scherm
Gesmokkelde partij coke. Op de foto een willekeurig cocaïnetransport verstopt in een zeecontainer. © OM

Politie rolt ‘Sesamstraatkartel’ op na groot internationaal onderzoek: vier Brabanders aangehouden

UpdateZeven mannen zijn vorige week aangehouden door de Landelijke Eenheid van de politie. Zij worden ervan verdacht deel te nemen aan een internationaal opererende drugsorganisatie. De club zou via Europese havens harddrugs naar Nederland brengen en ‘grote bedragen’ witwassen. Men handelde onder een opvallende naam: het Sesamstraatkartel.

 1. Nieuwsoverzicht | Vestigingen La Place dicht - Topdrukte bij de Taxus Taxi
  PREMIUM
  Brabants nieuws

  Nieuwsover­zicht | Vestigin­gen La Place dicht - Topdrukte bij de Taxus Taxi

  De overname van La Place door Jumbo in 2016 pakt niet voor alle vestigingen van het restaurant goed uit. Vandaag werd bekend dat er 23 filialen van La Place in Nederland gaan verdwijnen waarvan 3 in Brabant. En de Taxus Taxi krijgt het steeds drukker. Die taxi haalt vers gesnoeide taxus-takjes op die worden verwerkt in chemo's voor kankerpatiënten. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan, ze zijn bang dat ik pik omdat ik zwart ben’
  PREMIUM

  Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan, ze zijn bang dat ik pik omdat ik zwart ben’

  ROOSENDAAL - Meseret Mehari is 19 jaar en kwam vijf jaar geleden als vluchteling met haar moeder uit Eritrea naar Nederland. ,,Als ik in Roosendaal ga winkelen word ik elke keer achterna gelopen door een winkelmedewerker. Die vraagt dan wat ik ga doen. Ze zijn bang dat ik iets pik omdat ik zwart ben. Dat voel ik aan alles. Niemand spreekt het uit, maar het voelt voor mij wel zo”, zegt Mehari.