Volledig scherm
Slipsporen op de weg vlakbij de plek waar twee auto's botsten in Son. © Bert Jansen

Politie stopt drukbezochte automeeting in Den Bosch, bijeenkomst in Son gestaakt na ongeluk

DEN BOSCH/SON - De politie heeft zaterdagavond op meerdere plaatsen in Den Bosch automeetings afgelast. Er kwamen veel mensen op af, maar er was geen vergunning voor aangevraagd. Ook een meeting op Ekkersrijt in Son stopte vroegtijdig, op last van de organisatie zelf. Vlakbij gebeurde een ongeluk, mogelijk tijdens een race tussen twee auto's van de meeting. 

Of het ongeluk ook echt een link heeft met de bijeenkomst ter hoogte van de BurgerKing op Ekkersrijt, weet de politie nog niet zeker. Er staan slipsporen op de weg en ook op facebookpagina's van de meetings wordt gesproken over het ongeluk. Maar de politie wil geen conclusies trekken zolang het onderzoek nog loopt. Eén persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. 

De organisator legde de meeting zelf stil in Son, nadat veel deelnemers naar het ongeluk kwamen kijken en onder meer foto's en video's maakten. 

Den Bosch

Zeker tientallen auto's verzamelden gelijktijdig bij de KFC aan de Reitseweg in Den Bosch. Ook hier kwam politie bij, volgens een woordvoerder omdat er geen vergunning voor was aangevraagd. Agenten hebben aan de deelnemers gevraagd om weg te gaan, en daar hebben ze naar geluisterd. 

Via Facebook werden vervolgens nieuwe locaties gedeeld, waar de meeting verder zou gaan. Onder meer de parkeerplaatsen bij de McDonalds in Rosmalen en Piet Klerckx in Waalwijk werden genoemd, maar ook daar werden de autoliefhebbers naar eigen zeggen weggestuurd. 

Er is niemand aangehouden. 

Volledig scherm
Auto's botsen op Ekkersrijt in Son. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch