Volledig scherm
Schietpartij Parade Den Bosch © Bart Meesters

Schietpartij bij Parade in Den Bosch: man (19) lichtgewond, conflict tussen meerdere mensen

updateDEN BOSCH - Bij een schietpartij op de Torenstraat in Den Bosch is zaterdagnacht een 19-jarige man lichtgewond geraakt aan zijn arm. Volgens de politie was er een conflict op straat tussen een aantal mensen. Daarbij werd een vuurwapen getrokken en mogelijk meerdere malen geschoten. De dader is gevlucht. Er is nog niemand aangehouden.

Volgens de politie vond een korte achtervolging plaats tussen slachtoffer en schutter, nadat er een keer geschoten was. Tijdens de achtervolging is nog enkele malen geschoten. Daarbij werd niemand geraakt. Op de Torenstraat staakte het slachtoffer de achtervolging en werd de politie gebeld.

De man die lichtgewond raakte is op straat behandeld, maar is daarna naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn arm. Eerder vermeldde de politie dat het slachtoffer was aangehouden, maar dit bleek onjuist te zijn door miscommunicatie. ,,We doen ook onderzoek naar het eerder genoemde conflict en de rol van de man daarbij”, aldus een politiewoordvoerder.

De Torenstraat en een deel van de Parade in Den Bosch zijn afgesloten voor technisch onderzoek. ,,Ook horen we getuigen en kijken of er bruikbare camerabeelden zijn”, meldt de woordvoerder. 

Even later werd er ook gevochten bij een shoarmazaak in de Hinthamerstraat.  Ook daar moest de politie ingrijpen.

Volledig scherm
Schietpartij Den Bosch © Bart Meesters
Volledig scherm
Schietpartij Den Bosch © Bart Meesters
Volledig scherm
Schietpartij Parade Den Bosch © Bart Meesters