Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tilburger betaalt al maanden niet voor leaseauto en wordt aangehouden

GOIRLE/TILBURG - De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige Tilburger aangehouden op de Turnhoutsebaan in Goirle. De man reed in een auto die hij geleased had in augustus 2018, maar waar hij al maandenlang niet voor betaalde. Dat meldt de politie.

De leasemaatschappij kon de Tilburger niet meer traceren en deed aangifte van verduistering toen bleek dat hij niet betaalde voor het voertuig. Zaterdag kon de man worden aangehouden dankzij ANPR-apparatuur (Automatic Number Plate Recognition) van de politie. Agenten kregen ‘s middags een melding dat op de Turnhoutsebaan ter hoogte van Goirle een verduisterde auto voorbij was gereden. Toen het bedoelde voertuig de politiemensen tegemoet kwam rijden, kreeg de bestuurder een stopteken.

De Tilburger zette zijn auto aan de kant en werd aangehouden. Hij gaf toe dat hij financiële problemen had en daarom bij meerdere bedrijven niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Hij voelde zich niet schuldig aan verduistering.

De Tilburger heeft een dagvaarding gekregen en het voertuig gaat terug naar de leasemaatschappij.

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1267 stemmen