Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tilburger betaalt al maanden niet voor leaseauto en wordt aangehouden

GOIRLE/TILBURG - De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige Tilburger aangehouden op de Turnhoutsebaan in Goirle. De man reed in een auto die hij geleased had in augustus 2018, maar waar hij al maandenlang niet voor betaalde. Dat meldt de politie.

De leasemaatschappij kon de Tilburger niet meer traceren en deed aangifte van verduistering toen bleek dat hij niet betaalde voor het voertuig. Zaterdag kon de man worden aangehouden dankzij ANPR-apparatuur (Automatic Number Plate Recognition) van de politie. Agenten kregen ‘s middags een melding dat op de Turnhoutsebaan ter hoogte van Goirle een verduisterde auto voorbij was gereden. Toen het bedoelde voertuig de politiemensen tegemoet kwam rijden, kreeg de bestuurder een stopteken.

De Tilburger zette zijn auto aan de kant en werd aangehouden. Hij gaf toe dat hij financiële problemen had en daarom bij meerdere bedrijven niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Hij voelde zich niet schuldig aan verduistering.

De Tilburger heeft een dagvaarding gekregen en het voertuig gaat terug naar de leasemaatschappij.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.