Volledig scherm
Integrale controle van de politie en Belastingdienst bij Waspik. © Politie gemeente Waalwijk op Facebook.

Twee aanhoudingen, 15 auto's afgevoerd en 15.000 euro geïnd bij grootschalige controle langs de A59

WASPIK - De politie en de belastingdienst hebben donderdag een grootschalige controle gehouden op voertuigen die over de A59 reden. Daarbij werden auto's gecontroleerd op basis van nummerbordherkenning. Deze controle leverde een flinke vangst op voor de beide instanties.

Twee bestuurders werden meteen door de politie aangehouden. Een van hen zou betrokken zijn bij een strafzaak in Rotterdam en de ander werd verdacht van witwassen. Daarnaast werden vijftien auto's meteen afgevoerd en nog eens twaalf in beslag genomen. De Belastingdienst inde in totaal 15.000 euro.

Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat tijdens de controle gevaarlijk rijgedrag werd opgemerkt door agenten. Daarnaast schreef de politie negen bekeuringen uit in verband met rijden met een telefoon in de hand. Daarnaast waren er bekeuringen voor rijden met een ongeldig rijbewijs, losliggende lading en niet tonen rijbewijs. Bij een automobilist werd een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk rijden onder invloed van drugs.

,,De controle is geslaagd en zal zeker nog herhaald gaan worden", laat de politie nog weten.

  1. Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’
    PREMIUM

    Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’

    WAALWIJK - Somberte kleeft niet aan Finn de Jong (13). De Waalwijker is vrolijk, goedlachs. En het gezicht van Cycle4Children, waarvoor zeventien leerlingen van het Willem van Oranje College 700 kilometer zwoegen op de fiets. Om geld in te zamelen voor onder meer Duchenne, de ziekte die Finn zo dapper draagt. ,,Ik probeer plezier te halen uit de dingen die ik nog wél kan."