Twee auto's in brand op parkeerterrein achter Visserskerk Oss: ‘Je kon er op wachten’

update + VIDEOOSS - Op het parkeerterrein achter de Visserskerk in Oss is in de nacht van zondag op maandag een auto uitgebrand. Een tweede auto raakte ernstig beschadigd. ‘Het was wachten tot we aan de beurt waren.’

De brand werd even voor half vier gemeld, waarna de brandweer snel ter plaats was. Een Peugeot 307 bleek niet meer te redden. Wel kon de brandweer voorkomen dat een Opel Corsa aan de andere kant van het parkeerterrein uitbrandde. Die auto raakte ‘slechts’ zwaar beschadigd. De achterruit is helemaal zwart. Aan de zijkant is een ruit gebarsten. 

De ochtend na de brand verraden zwartgeblakerde klinkers waar de uitgebrande auto heeft gestaan. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de autobranden, maar voor buurtbewoners staat die al vast: brandstichting. 

Bezaaid met as

De dubbele autobrand in Oss.
Volledig scherm
De dubbele autobrand in Oss. © Foto Mallo / Gabor Heeres

,,Het was wachten tot het hier mis zou gaan", zegt een bewoonster van het naastgelegen complex Vissershof. Haar auto stond naast de uitgebrande Peugeot en ligt bezaaid met as. ,,Op het parkeerterrein hierachter is al brand geweest. En op tal van andere plekken in de wijk ook. Nu zijn wij dus aan de beurt.”

De bewoonster, die niet met haar naam in de krant wil, werd rond vijf uur wakker. Toen ze uit het raam keek en zwaailichten zag, is ze poolshoogte gaan nemen. Even was ze bang dat ook haar auto beschadigd was. Maar na een inspectie van een brandweerman bleek dat gelukkig niet het geval.

‘Ze laten zich nergens door tegenhouden’

,,Ze laten zich nergens door tegenhouden", zegt de vrouw. ,,Het is hier 's avonds goed verlicht, om de zoveel meter staat wel een lantaarn. En er kijken verschillende mensen uit op de parkeerplaats. Blijkbaar maakt het allemaal geen indruk.”

Oss wordt al tijden geplaagd door autobranden. Zeker in de Schadewijk is het regelmatig raak. In 2018 gingen meer dan 50 auto's in de gemeente in vlammen op. Een trend die ook in het nieuwe jaar lijkt door te zetten. Begin januari brandde nog twee auto's uit aan de Nachtegaallaan, vlakbij de Visserskerk. Ook toen sloeg de brandstichter toe in een zondagnacht.

De dubbele autobrand in Oss.
Volledig scherm
De dubbele autobrand in Oss. © Foto Mallo / Gabor Heeres
De ochtend na de brand is goed te zien waar het vuur begon.
Volledig scherm
De ochtend na de brand is goed te zien waar het vuur begon. © Roy van der Lee/BD