Volledig scherm
De 10.000 kratten werden gestolen door vijf Dordtenaren en twee personen uit 's-Hertogenbosch. © Politie Noordwest Fryslan

Twee Bosschenaren aangehouden voor diefstal van 10.000 kratten

DEN BOSCH - Twee Bosschenaren en vijf mensen uit Dordrecht zijn aangehouden op verdenking van diefstal van ongeveer 10.000 kunststof kratten uit een bedrijfsloods in Friesland. Dat maakt de politie uit die provincie bekend.

De eigenaar van de loods in Beetgum ontdekte vorige week vrijdag 's ochtends de diefstal en alarmeerde de politie. Op de bewakingsbeelden was te zien hoe meerdere personen de kratten in een bestelbus laadden. De bus was afkomstig van een verhuurbedrijf. Na onderzoek van de politie, werden vier verdachten aangetroffen in Dordrecht die op dat moment de kratten aan het overladen waren.

Uiteindelijk zijn er zeven verdachten aangehouden. Vijf uit Dordrecht in de leeftijd van 22 tot 55 jaar en twee uit Den Bosch. Een aantal auto's en de kratten zijn in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen. Wie iets gehoord of gezien heeft kan zich melden bij de politie. 

Geld

Met inklapbare kratten valt veel statiegeld te verdienen. Bedrijven betalen huur voor de kratten en krijgen geld terug bij het inleveren. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch