Verdachte dubbele steekpartij meldt zich bij politie, één slachtoffer zwaargewond

Update + VIDEOOISTERWIJK - Bij een steekpartij in Oisterwijk zijn dinsdag aan het einde van de middag twee gewonden gevallen. Eén van hen werd in zijn zij gestoken en raakte zwaargewond. In de loop van de avond meldde de verdachte zich op het politiebureau. 

De steekpartij vond plaats in de Molenstraat, een achterafpleintje vlakbij het station. De beide slachtoffers werden gestoken met een mes, bevestigt de politie. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. 

Wond in zijn zij

Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf, zegt eigenaar Mustafa Karaarslan van Eethuis Sultan, dat aan het plein zit. Karaaslan hoorde een schreeuw en rende snel naar buiten. Daar zag hij de zwaargewonde jongen liggen, met een wond in zijn zij. Het slachtoffer was onder zijn oksel gestoken, aan de kant waar zijn hart zit. 

Na 112 gebeld te hebben, heeft Karaarslan met doeken geprobeerd het bloeden te stoppen. ,,Ik heb kort kunnen helpen‘’, zegt hij. ,,De ambulance was er snel.‘’ Het tweede slachtoffer had minder acute hulp nodig. Hij raakte gewond aan zijn arm.  

Uit de eerste getuigenverklaringen bleek er sprake van één dader. De politie probeerde hem in de buurt te vinden. Daarvoor vloog er ook een politiehelikopter over. Dat was zonder succes, maar in de loop van de avond meldde de verdachte zich op het politiebureau. Daar is hij aangehouden en wordt hij verhoord. 

Tekst gaat verder onder de foto

Veel hulpdiensten in de Molenstraat.
Volledig scherm
Veel hulpdiensten in de Molenstraat. © Toby de Kort

‘Nooit vechtpartijen’

De Molenstraat ligt vlakbij het station, maar ligt uit de loop van het grote publiek. Dat maakt het een plek waar regelmatig mensen rondhangen, zegt een buurtbewoner. Hij denkt dat het niet altijd zuivere koffie is, wat er op het plein gebeurt. Maar vechtpartijen of erger heeft hij niet eerder gezien. Dat zegt ook Karaarslan van Eethuis Sultan. ,,Er is hier nooit ruzie.‘’ 

De slachtoffers waren er voor de steekpartij per fiets naartoe gekomen. De fietsen zijn na het incident blijven staan. Ook liggen er nog wat rugzakken op het pleintje. De technische recherche onderzocht die, net als ander mogelijk bewijsmateriaal op het pleintje. Rond 21.30 uur meldde de politie dat het plein weer was vrijgegeven. 

Burgemeester

Rond de Molenstraat waren na de steekpartij veel mensen op de been. Onder hen ook burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk, die zich liet bijpraten over het incident. Hij kwam net van Mansion Bos en Ven, waar hij het kabinet welkom heette in zijn gemeente. Mark Rutte en zijn ministers en staatssecretarissen zijn dinsdag in Oisterwijk voor een informele heidag

Hulpdiensten in de Molenstraat in Oisterwijk. Hier vond de steekpartij plaats.
Volledig scherm
Hulpdiensten in de Molenstraat in Oisterwijk. Hier vond de steekpartij plaats. © Toby de Kort
Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk laat zich bijpraten over de steekpartij in zijn dorp.
Volledig scherm
Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk laat zich bijpraten over de steekpartij in zijn dorp. © Toby de Kort
Ambulances op de plaats van de steekpartij in Oisterwijk.
Volledig scherm
Ambulances op de plaats van de steekpartij in Oisterwijk. © Toby de Kort
Boven Oisterwijk vloog na de steekpartij een politiehelikopter.
Volledig scherm
Boven Oisterwijk vloog na de steekpartij een politiehelikopter. © Toby de Kort

Tilburg e.o.