Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee mannen rijden zonder rijbewijs door Dongen

TILBURG/DONGEN - De politie in Dongen heeft donderdag op twee plaatsen mensen betrapt tijdens controles. Een 33-jarige Tilburger en een 36-jarige Dongenaar moeten zich voor de rechter verantwoorden. 

De laatste had flink te veel gedronken: 325 ug/l. Hij werd gesnapt omdat hij met zijn telefoon achter het stuur zat. Eenmaal bij de auto roken agenten een alcohollucht. Bij verdere controle bleek het rijbewijs van de man ook nog eens ongeldig verklaard, nadat hij eerder ook al eens dronken achter het stuur had gezeten. Reden genoeg voor de agenten om hem een dagvaarding te sturen, zo meldt de politie Dongen op Facebook.

De 33-jarige Tilburger werd bij een controle op de Eindsestraat aan de kant gezet. Ook zijn rijbewijs was ongeldig verklaard, maar dan door een snelheidsovertreding. Hij had nog een verplichte cursus moeten volgen, maar dat had hij nog niet gedaan. Nu hij toch weer in de auto stapte, moet hij zich verantwoorden voor de rechter. 

Bij de controles werden ook wat automobilisten op de bon geslingerd wegens te hard rijden. Eén persoon reed 86 kilometer per uur, terwijl er 50 is toegestaan. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.