Volledig scherm
Vrijdag is de brandweer opnieuw bij het Kruidvat op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. © Toby de Kort

Weer geen gevaarlijke stoffen gemeten in Tilburgse Kruidvat: digitale neus houdt ruimte in de gaten

updateTILBURG - De brandweer was vrijdagochtend opnieuw druk bezig in het Kruidvat aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Net als donderdag klaagde het personeel daar over prikkelende ogen. Maar opnieuw werden er geen schadelijke stoffen gemeten. 

Donderdag is de winkel een paar uur dicht geweest, nadat klanten en personeel klaagden over kortademigheid en prikkelende ogen. Vrijdag lijken de klachten zich te beperken tot het magazijn. De winkel is daarom wel gewoon open. 

De brandweer heeft in de winkel en in het magazijn gemeten naar verhoogde concentraties zuurstof, koolmonoxide en koolzuurgas. Maar daar kwam niets uit. Ook in panden naast de winkel is gemeten, maar ook daar zonder resultaat. Omdat de klachten van het personeel niet zijn verholpen, is een zogenoemde e-nose opgehangen. Een digitale neus die 24 uur lang stoffen in de lucht meet en direct informatie doorstuurt naar de brandweer. 

Kleine ruimte

,,Het feit dat we niets kunnen vinden, wil niet zeggen dat er geen verhoogde concentraties van een bepaalde stof in de lucht zitten‘’, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. ,,Het gaat om een kleine ruimte. Als medewerkers daar langere tijd verblijven, kan het zeker zijn dat ze ergens last van hebben.‘’

De eigenaar van het pand krijgt het advies de ventilatie na te kijken. Het vermoeden bestaat dat die niet helemaal goed meer werkt. 

In de winkel zelf zijn geen klachten meer. De deuren staan daar open, zodat er frisse lucht binnen komt. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1601 stemmen