Volledig scherm
De 80 van de Langstraat wordt dit jaar gelopen in het weekeinde van 8 en 9 september. © Beeld Werkt

Al ruim 1850 inschrijvingen voor 80 van De Langstraat

WAALWIJK - Ruim 1850 lopers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de 80 van de Langstraat. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar rond deze tijd. De organisatie van de Kennedymars rekent erop dat daar de komende dagen nog flink wat aanmeldingen bij komen. ,,Dat is altijd zo na de vakantieperiode", zegt Kim Laros. ,,Meestal komen we uit op zo'n 2700 tot 3000 deelnemers." 

De 80, zoals de monstertocht in de volksmond wordt genoemd, wordt dit jaar gelopen in het weekeinde van 8 en 9 september. Nieuw dit keer is de MiDi 80, een route van 30 kilometer voor jeugd van 12 tot 18 jaar. De jeugd loopt het laatste stuk van de echte 80. ,,Ik weet niet precies hoeveel aanmeldingen er nu zijn, maar het loopt lekker", zegt Laros. ,,We krijgen hele leuke reacties. Van ouders en grootouders bijvoorbeeld die de 80 lopen. De laatste dertig kilometer sluit dan hun kind of kleinkind aan."

Tekort vrijwilligers

Wel heeft de organisatie een tekort aan vrijwilligers, zegt Laros. ,,Vooral postbemanning (10), verkeersregelaars (10), voorrijders (2), mensen die voor de lopers uitrijden en fotografen (4) komen we tekort. Het zou heel fijn zijn als zich hier nog mensen voor melden."

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.