'Door de vele lopers, loop je eigenlijk nooit alleen'

DE LANGSTRAAT - Aan de 38ste editie van De 80 van de Langstraat werd een extra onderdeel toegevoegd: de Midi 80. Jeugd tussen 12 en 18 jaar liep de laatste dertig kilometer van 'de grote 80'.

Met blosjes op de wangen komen Sophie (12) en Lars (16) als eersten de finish van de Midi 80 over. Vanochtend om zeven uur begonnen de tieners aan de wandeltocht die in Waspik startte. ,,Vanuit daar zijn we naar het einde in Waalwijk gelopen", vertelt Sophie. ,,Het ging lekker. We waren al vlug de rest van de groep kwijt, waardoor we goede moed hadden dat we als eersten de eindstreep zouden halen."

Dat lukte de wandelmaatjes, voor het middaguur waren ze binnen. ,,Het stuk tussen Waspik en 's-Gravenmoer was saai", vertelt Lars. ,,Door het vroege uur stonden daar niet veel mensen langs de weg en was het zwaarder. Bij de andere stukken waar we wel werden aangemoedigd was het gezellig en kregen we extra energie."

Alleen

Meedoen aan de Midi 80, voor jeugd tussen 12 en 18 jaar, smaakt naar meer. Ze zijn zelfs zo enthousiast dat ze over twee jaar de tachtig kilometer willen lopen. ,,Dan is Lars achttien en mag ik onder begeleiding van hem ook mee", zegt Sophie. ,,We hebben nu wel wat geoefend in de zomervakantie, maar ik denk dat we dan echt harder aan de bak moeten in de voorbereiding."

Zonder een wandelmaatje komt Mandy Snels (13 jaar) in haar eentje over de finish. ,,Ik heb me opgegeven, maar helaas liep er niemand met mij mee. Veel mensen die ik enthousiast heb proberen te maken, konden niet dus besloot ik om alleen te gaan." Ze heeft er geen spijt van ,,Onderweg kom je veel wandelaars tegen dus liep ik nooit alleen."

Quote

In Kaatsheu­vel heb ik haar langs zien komen en nu haal ik haar natuurlijk binnen. Dat ze alleen liep? Die redt zich wel."

Lilian, oma van Mandy Snels

Mandy liep met een grote blauwe dolfijnenballon, ze had met haar deelname een doel. ,,Voor Stichting Tess haal ik geld op zodat kinderen met een beperking dolfijntherapie kunnen krijgen op Curaçao. Mijn zusje heeft ook een beperking dus de keuze voor een goed doel was gauw gemaakt." Oma Lilian is trots op haar kleindochter. ,,In Kaatsheuvel heb ik haar langs zien komen en nu haal ik haar natuurlijk binnen. Dat ze alleen liep? Die redt zich wel."

Volledig scherm
Sophie van Boxtel (voorop) en Lars van Dongen (3133), als eerste Midi's over de finish van De 80. © Beeld Werkt
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.
  2. Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: 'Hij begon met schoppen’

    Vechters­baas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeer­kaart: 'Hij begon met schoppen’

    KAATSHEUVEL/TILBURG - De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.