Tom van der Meer aan het werk op de onlineredactie.
Volledig scherm
Tom van der Meer aan het werk op de onlineredactie. © Onlineredactie

Zo zorgen wij ervoor dat je de hele dag door op de hoogte blijft van het laatste nieuws

Over onsIn ‘Over ons’ geven wij de lezer een kijkje achter de schermen bij het Brabants Dagblad. Welke keuzes maken wij als redactie, en welk verhaal schuilt er achter een verhaal van onze verslaggevers? Deze keer een interview met Tom van der Meer. Hij werkt op de onlineredactie en zorgt ervoor dat bd.nl up-to-date is. 

 1. Hoofdredacteur Lucas van Houtert over zijn jarige krant: ‘De baas spelen bij het BD is mooi, zelf schrijven is beter’

  Hoofdredac­teur Lucas van Houtert over zijn jarige krant: ‘De baas spelen bij het BD is mooi, zelf schrijven is beter’

  Lucas van Houtert is bijna vijf jaar hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, een rimpeling in de lange geschiedenis van 250 jaar. Hij kwam van het wat speelsere Eindhovens Dagblad naar het ‘sjieke zusje’, zoals hij het BD noemde vanwege de serieuze toon. “Dat past beter bij mijn aard, bij mijn journalistieke drijfveren.” Maar is hij nog wel baas over zijn eigen krant?
 2. Dit speelt zich allemaal af voordat de krant bij jou in de bus ligt
  Over ons

  Dit speelt zich allemaal af voordat de krant bij jou in de bus ligt

  Het zijn de onzichtbare werkers, de eindredacteuren van het Brabants Dagblad. Hun naam prijkt nooit boven een artikel, terwijl ze er wel voor zorgen dat dat verhaal goed in de krant staat. Ze halen (spel)fouten eruit, bedenken een flitsende kop, goed intro en zoeken er een pakkende foto bij. Want al is een verhaal nog zo interessant, als het niet goed gepresenteerd wordt, leest bijna niemand het. Eindredacteuren zijn erg nuttige maar soms niet de meest geliefde collega’s bij een krant.