Volledig scherm
Dierenactivisten hielden op 13 mei een varkensstal bezet in Boxtel. © ANP

Rechtszaak dierenactivisten die Boxtelse varkensstal bezetten: ‘Meat the Victims verdient meer maatschappelijke waardering’

DEN BOSCH  - Advocaten van de 67 activisten die op 13 mei in Boxtel een stal bezetten proberen in de rechtszaal in Den Bosch dinsdag aan te tonen dat er volgens hen ‘heel veel geframed is’. ,,Meat the Victims gebruikten geen geweld, ze hebben hun schoenen ontsmet bij binnenkomst en zijn al helemaal geen extremisten”, aldus één van de advocaten.

Via verzoeken om getuigen, extra bewijs en verklaringen van activisten zelf willen de advocaten een ander beeld schetsen van 13 mei. Deze zaak zou moeten gaan om het aantonen van ‘duidelijke misstanden in deze industrie die de politiek veel serieuzer zou moeten nemen’. ,,Meat the Victims verdienen meer maatschappelijke waardering”, aldus een van de drie advocaten die vandaag bij de regiezitting aanwezig zijn.

Tijdens de zitting van dinsdagmiddag blijkt al snel dat er nog veel vragen rondom het informeren van de activisten. Volgens de advocaten zou verteld zijn dat ze naar Eindhoven werden gebracht om vervolgens veilig naar huis te mogen. Die bus bracht ze echter naar de politiecellen waar ze, volgens de advocaten, langer dan was toegestaan werden vastgehouden.

Lees alles over de zaak in het dossier Actie varkensboerderij Boxtel.