Coach Ruud Kaiser.
Volledig scherm
Coach Ruud Kaiser. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Achilles’29 stunt met aantrekken trainer Ruud Kaiser

Voetbalclub Achilles’29 heeft een slag geslagen met het aantrekken van trainer Ruud Kaiser. De Ossenaar volgt de komende zomer Stefan Muller op die naar DIO’30 uit Druten vertrekt.

De 59-jarige Kaiser heeft een rijk cv. Hij speelde als voetballer onder meer voor Ajax, Antwerp FC (België), Coventry City (Engeland), OGC Nice (Frankrijk) en FC Den Bosch.

Als hoofdtrainer was hij in Nederland werkzaam bij toenmalig Eerstedivisionist RBC Roosendaal, FC Den Bosch, JVC Cuijk en VV Dongen. In Duitsland coachte hij Dynamo Dresden en FC Magdeburg. Ook was hij eindverantwoordelijke bij het Nederlands elftal onder 17 jaar waarmee hij in 2005 brons veroverde op het WK. Momenteel geniet Kaiser een sabbatical.

Geloof in onze plannen

,,We zijn heel blij met de aanstelling van Ruud. In de gesprekken die we hebben gevoerd, zijn we heel duidelijk en open naar elkaar toe geweest. Hij gelooft in onze plannen. We willen weer een club worden met veel regionale spelers en op termijn een stabiele hoofdklasser zijn. Met zijn ervaring kan Ruud ons helpen in die opbouwfase’’, reageert Wilfred Schoonderbeek namens de technische commissie van Achilles.

Achilles koerst af op de vierde (!) degradatie in vier seizoenen tijd. De Groesbekenaren staan met slechts een punt uit zeventien wedstrijden stijf onderaan in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal.