Acht goals bij bekeruitschakeling TOP

VIDEODe voetballers van sv TOP zijn in een doelpuntrijke wedstrijd uit de beker geknikkerd. Derdedivisionist Hoek was met 2-6 te sterk voor de eersteklasser uit Oss. Halverwege stond het nog 1-1.

Mitch Pennings maakte de 0-1. De verdediger van TOP werkte de bal in zijn eigen doel. Stijn van den Broek zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Net na rust zorgde Erwin Franse en Jonathan Constansia voor 1-2 en 1-3. Weer kreeg TOP een penalty, andermaal scoorde Van den Broek. De Ossenaren kregen in de wedstrijd meerdere kansen en speelden bij momenten mee, uiteindelijk waren de bezoekers fysiek en conditioneel te sterk.

Het werd 2-4, 2-5 en 2-6, door nog twee goals van Franse en eentje van Ruben de Jager. ,,Maar ik ben hartstikke tevreden”, zei de nieuwe TOP-trainer Bas Gösgens. ,,Sommige jongens hebben één training achter de rug, anderen twee. Jesper Brocks, al gestopt, moest vandaag invallen. Als we vijf weken verder zijn en de competitie start, hebben wij echt een leuk ploegje.”

Volledig scherm
SV TOP-speler Tobi Steeg © Ron van Dijk Fotografie
  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.