Volledig scherm
PREMIUM
De eerste voorzitter van SCG'18, Rick Groetelaers, aan de bestuurstafel van het Zegenwerp-sportcomplex © W Geurts

Amateurclubs uit gemeente Sint-Michielsgestel zijn blij: ‘Deze indeling is voor ons precies in de roos’

Het is niet alleen bijzonder dat drie amateurclubs uit de gemeente Sint-Michielsgestel (BMC, Den Dungen en SCG'18) bij elkaar in de competitie zitten, maar vooral ook dat ze komend seizoen in district Zuid 2 gaan voetballen.

Dat werd duidelijk toen de KNVB gisteren de competitie-indeling bekendmaakte. Er zitten voor de Gestelse clubs wat verre uitduels tussen in de derde klasse B, maar de drie voorzitters zijn toch vooral enthousiast. ,,Voor ons is deze indeling een schot in de roos", stelt Den Dungen-voorzitter Mari van Grinsven zélfs. ,,In het verleden hebben we weleens bij de KNVB gepolst of het mogelijk was om in Zuid 2 ingedeeld te worden. Dat gebeurde hoogstzelden wel eens. Maar nu gaan we dus met drie Gestelse clubs tegelijk die kant op. Dat is bijzonder."

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.