Volledig scherm
Be-Ready op archiefbeeld © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Be-Ready voetbalt prima, maar achilleshiel ligt achterin

Zondag 3BVoetballend ziet het er goed uit bij Be-ready. Maar achterin laat de ploeg van Marco Verschuren steken vallen. Ook tegen SC Emma was dat weer het geval. Het verloor met 4-2. 

SC Emma - Be-Ready 4-2 (3-2) 5. Jeffrey Littel 0-1, 15. Thomas Vergunst (pen.) 0-2, 16 1-2, 30. 2-2. 44. 3-2. 88. 4-2.

Rustig op de bank bij een aardige voorsprong is er voor de technische staf van Be-Ready niet bij. Er is altijd wel die gedachten: houden we de achterin de boel beetje dicht? Gistermiddag lukte dat niet, alweer niet. ,,Voetballen ziet het er bij ons goed uit”, weer trainer Marco Verschuren. ,,Maar verdedigend valt er veel te winnen. Het is te flauw, het mag wat scherper en harder. Mannelijker dus.”

Gilze - Bavel 0-0. 60. Rode kaart Sander Oerlemans (Gilze, twee keer geel).

Gilze vergat tegen het goed verdedigende Bavel te scoren. ,,Organisatorisch stond alles goed bij ons”, zei Gilze-coach Jeremy Buchly. ,,Maar we moeten de mogelijkheden die we krijgen gewoon afmaken.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was dat Gilze de opponent liet ontsnappen, zelfs na de rode kaart van Sander Oerlemans na een uur spelen. ,,We waren nog steeds de bovenliggende partij”, aldus Buchly.

ZIGO - UVV’40 1-2 (1-1). 4. Hanad Djimbli 1-0.

Ondanks een matige eerste helft en een veel betere tweede bedrijf bleef het resultaat uit voor de Tilburgse thuisploeg. ,,Het is jammer dat we niet dat puntje kunnen pakken”, aldus ZIGO-coach Rob van Belkom. ,,De beleving in de tweede helft was, ondanks onze vroege voorsprong, veel beter dan in de eerste.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was de strijd die het jonge ZIGO tegen UVV’40 leverde. ,,Onze jeugdige spelers zijn grillig en moeten met kleine stapjes groeien”, rondde Van Belkom af.