Blauw Geel bekert verder
Volledig scherm
Blauw Geel bekert verder © Orange Pictures

Blauw Geel toont veerkracht en bekert door

Het moest van diep komen, maar Blauw Geel'38 heeft zich ten koste van zaterdageersteklasser Sliedrecht geplaatst voor de tweede voorronde van de KNVB beker. Op het eigen kunstgras zegevierden de Veghelaren met 2-1.

Blauw Geel-coach Niels van Casteren startte met vier nieuwkomers in de basis; Tom Dekkers, Zain Moghal, Jeroen van Schoonhoven en doelman Ralph Vos. Laatstgenoemde pareerde na een kwartier een harde inzet van de gasten, waarna Sliedrecht-spits Dennis Verhoef de bal voor zijn voeten kreeg en de openingstreffer noteerde. Blauw Geel speelde een vrij matte eerste helft, maar kreeg in de persoon van Koen van der Zanden wél twee grote kansen. De behendige spits mikte na een vrije doortocht op de Sliedrechtse goalie en schoot halverwege de tweede helft in kansrijke positie over.

Na rust had Blauw Geel geluk dat de bezoekers tot tweemaal toe niet profiteerden van defensief gestuntel. Tevens voorkwam Ralph Vos een tweede tegentreffer met een fabelachtige save. Halverwege de tweede helft werd Blauw Geel eindelijk wakker. Na goed voorbereidend werk van invaller Ben van den Nieuwenhof tikte Jeroen van Schoonhoven van dichtbij de gelijkmaker binnen. Datzelfde kunstje herhaalde de nieuwe spits van Blauw Geel tien minuten voor tijd nog eens, waardoor plaatsing voor de tweede voorronde van de KNVB beker een feit werd.

Blauw Geel’38: Vos; Dekkers, Van Loon (55. Van den Nieuwenhof), Rerimassie, Sj. Egmond; Moghal, Guler, Sa. Egmond; Van Schoonhoven, Van der Zanden (80. Raas), Van Kessel (55. Dobbelsteen).