Volledig scherm
Logo VoetbalTV © PZC

Brabantse scheids evalueert rode kaart met Voetbal TV: 'Goed voor ontwikkeling’

AMATEURVOETBALJonge talentvolle scheidsrechters zijn veel met hun ontwikkeling bezig. Met de komst van Voetbal TV gaat dat tegenwoordig nog een stap verder.

Sinds begin van dit seizoen worden bij diverse amateurclubs de duels van eerste elftallen opgenomen, zodat deze live te bekijken zijn op het platform Voetbal TV.  Vrienden, familie en supporters kunnen op deze manier overal ter wereld de voetbalbeelden en ontwikkelingen van hun favoriete teams en spelers volgen. Tijdens en na de wedstrijd kunnen ook de spelers en trainers de mooiste momenten bekijken. Maar ook scheidsrechters blijken er hun voordeel uit te kunnen halen.

In de eerste helft van de wedstrijd DIA – RWB (0-3) afgelopen zondag gaf scheidsrechter Ties Reijne een rode kaart aan een speler van de thuisclub. Tot zijn geluk werd de wedstrijd door Voetbal TV opgenomen. ,,Wanneer er beelden zijn, kijk ik voor mijn eigen ontwikkeling graag wedstrijden terug”, vertelt Reijne. ,,Het is interessant om te zien waar je staat op het moment dat je beslissing neemt, en of je misschien beter anders positie had kunnen kiezen.”

Met dat soort kwesties worden jonge talentvolle scheidsrechters door de KNVB geholpen. Zo is er een talententraject, waarbij scheidsrechters ondersteund worden door een coach. Daarnaast zijn er contactdagen, waar bijvoorbeeld vetpercentages worden gemeten en over spelregels gepraat wordt.