Volledig scherm
Sarto op archiefbeeld © Beeld Werkt

Cools zwaait na tien jaar Sarto af: ‘De liefde is wederzijds’

Zondag 2ESarto speelde zondagmiddag gelijk tegen WSC. Voor trainer Werner Cools was het zijn laatste thuiswedstrijd in dienst van de Tilburgers. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij VOAB. 

Sarto - WSC 1-1 (0-0) 50.  Sel Bastmeijer 1-0, 62. Mounir Maamar (pen.) 1-1.

Moment van de wedstrijd volgens Sarto-coach Werner Cools: de goal van Sel Bastmeijer. ,,Een aantal weken speelt hij bij ons, maar hij bekroont zijn goede optreden eindelijk met zijn eerste goal in Sarto-1. Dat zegt iets over de jeugdopleiding. Er staat weer een speler klaar voor het eerste team.”

Bijzonderheid van de wedstrijd volgens Cools: de huldiging na tien jaar Sarto. ,,Ongeacht hoe het af zal lopen, krijg ik een waardig afscheid. De liefde is ook wederzijds. Ik ben een echte Sarto-man geworden. Het is een speciale dag. Jammer dat we ons nog niet direct hebben veilig gespeeld. Dan volgende week maar.”

VOAB – Madese Boys 4-0 (1-0). 21. Stijn van Laarhoven 1-0, 63. Mustapha Houba 2-0, 66. Stijn van Laarhoven 3-0, 79. Pieter van der Heijden 4-0.

Moment van de wedstrijd volgens VOAB-trainer Gerard van Gils: de volledige controle die VOAB heeft tijdens het duel. ,,Tegen een van de betere ploegen van de competitie acteren de jongens echt fantastisch. We zijn geen enkel moment in de problemen geweest en spelen erg goed. We winnen dan ook dik en dik verdiend.”

Bijzonderheid van de wedstrijd volgens Van Gils: de goal van Pieter van der Heijden. ,,Weer staat hij op de goede moment op de juiste plaats om de bal in het dak van het doel te jagen. Zes doelpunten dat vind ik knap voor een verdediger.”

Hoeven – Rijen 3-1 (2-1). 26. Thomas Dols 1-0, 38. 1-1, 45. Robert Frerichs 2-1, 85. Cyriel van der Veen 3-1.

Moment van de wedstrijd volgens Rijen-trainer Max Raeven: de gele kaarten. ,,De manier waarop wij gele kaarten krijgen, kan eigenlijk niet. Uit eigen frustratie reageren wij op de scheidsrechter die daarvoor geel geeft. We hebben niet de rust om de wedstrijd volwassen uit te spelen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd volgens Raeven: de negatieve metamorfose. ,,We hebben volledige controle over de wedstrijd, in alle facetten. Op kwaliteit moeten we het recht kunnen zetten in de tweede helft, maar het tegenovergestelde was waar. Dat moet echt anders in de nacompetitie. Al is het voor de supporters, we moeten meer geven.‘’ 

Uno Animo – Cluzona 0-1 (0-1). 7. Wesley Smits 0-1.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.