Volledig scherm
Osman Erbas. © ron magielse / pix4profs

Erbas maakt einde aan geruchtenstroom en tekent eenjarig contract bij Dongen

Osman Erbas volgt Ruud Kaiser op als trainer van VV Dongen. De aanstelling van de voormalig oefenmeester van Bavel hing al een poosje in de lucht. 

De 44-jarige Erbas, die een rijk verleden heeft bij Dongen, liet onlangs zijn contract bij Bavel verscheuren. Dat kwam voor de derdeklasser als een donderslag bij heldere hemel, aangezien Erbas in januari nog zijn krabbel had gezet onder een nieuwe verbintenis. De club liet doorschemeren dat de sluimerende interesse van Dongen de oorzaak was van zijn plotselinge vertrek.

Dat bleek te kloppen. Op sportpark De Biezen heeft Erbas zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Voor de trainer betekent dat een terugkeer op het oude nest: eerder was Erbas als speler en assistent-trainer al verbonden aan de Dongenaren. ,,Ik koester fijne herinneringen aan de tijd dat ik bij Dongen heb gespeeld en getraind”, zegt hij in een reactie. ,,Dat ik nu hoofdtrainer mag worden van mijn cluppie ervaar ik dan ook als een grote eer.”

  1. Kozakken Boys kan koploper IJsselmeervogels niet verrassen
    tweede divisie

    Kozakken Boys kan koploper IJsselmeer­vo­gels niet verrassen

    Kozakken Boys trof bij ranglijstaanvoerder IJsselmeervogels een aantal oude bekenden. Verdediger Sanny Monteiro, aanvoerder Gwaeron Stout en spits Ahmed el Azzouti keerden terug op sportpark De Zwaaier. Vorig seizoen waren ze trefzeker voor Kozakken Boys in het met 5-0 gewonnen duel met IJsselmeervogels. Deze keer trokken ze met de bezoekers aan het langste eind. De vereniging uit Spakenburg won voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer eens in Werkendam. De wedstrijd in de tweede divisie eindigde in 1-3.