Volledig scherm
Heeswijk op archiefbeeld © Ed van Alem

Heeswijk wint na vijf sterke minuten van Berghem Sport

Zondag 2hMeer dan vijf sterke minuten had Heeswijk niet nodig om te winnen van Berghem Sport. De ploeg van Stef Sijbers maakte in die minuten twee doelpunten. 

Berghem Sport - Heeswijk 1-2 (0-2) 30. Koen van Beljouw 0-1, 35. Stef Adank 0-2, 55. Jacky van Deutekom 1-2.

Moment van de wedstrijd: Het halfuurpunt, toen Heeswijk twee keer in vijf minuten wist te scoren. ,,Hun aanvallers komen twee keer in vijf minuten op dezelfde manier voor de goal en weten te scoren”, stelde Berghem Sport-trainer Willem van der Burgt. ,,Dat was jammer.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het doelpunt van Berghem Sport werd mede mogelijk gemaakt door Heeswijk-middenvelder Dylan Davis. ,,Hij verlengde een vrije trap van Berghem Sport waardoor zij konden scoren”, vertelde Heeswijk-oefenmeester Stef Sijbers.

Venhorst - Volharding 1-0 (0-0) 77. Rens van Sleeuwen 1-0

Moment van de wedstrijd: Venhorst-keeper Daan Fonken stopt een penalty in de 60ste minuut.

Bijzonderheid van de wedstrijd: het vooraf bedachte strijdplan van Venhorst-trainer Joost Janssen had effect. ,,We hebben met z’n allen gewerkt om niets weg te geven en dat is gelukt”, stelde hij.

Real Lunet – SSS’18 1-4 10. 0-1, 47. 0-2, 70. Jaoud Chraou 1-2, 80. 1-3, 85. 1-4

Moment van de wedstrijd: Arda Havar keerde terug op de Bossche velden. Meteen liet de middenvelder zien dat hij over een geweldige techniek beschikt.

Bijzonderheid wedstrijd: SSS’18 was bijzonder effectief, het won uiteindelijk vrij eenvoudig.

DAW - EVVC 1-1 (0-1) 31. Bart van Griensven 0-1 (P), 94. Robbert Knipping 1-1

Moment van de wedstrijd: Robbert Knipping kopde de gelijkmaker in de slotseconden van de wedstrijd binnen. ,,Meer dan verdiend”, concludeerde DAW-oefenmeester Rob van der Ven.

In de allerlaatste minuut kreeg DAW een corner, die wist de thuisploeg om te zetten in een doelpunt. ,,Enorm zuur voor ons, maar het was wel terecht. Zo eerlijk moeten we zijn”, concludeerde EVVC-trainer Hesemans.

Bijzonderheid wedstrijd: Het was opvallend dat beide teams op het hoofdveld wilde voetballen, dat er goed uit zag, maar het bestuur van de thuisclub toch besloot om DAW en EVVC hun treffen op het kunstgras te laten spelen. Uiteindelijk was dat besluit, door de fikse regenval, te rechtvaardigen.

Erp - Vianen Vooruit 1-1 (1-1) 20. Jeroen Bardoel 0-1, 35. Koen van Deurzen 1-1

Moment van de wedstrijd: De corner waaruit Koen van Deurzen wist te scoren. ,,Dat was geruststellend”, aldus Erp-coach Jurgen van Wanrooij. ,,Het had slechter af kunnen lopen.

Sparta’18 - Helvoirt 1-0 (0-0) 63. 1-0

Moment van de wedstrijd: Helvoirt had het lastig met het stugge Sparta, dat goed voor de dag kwam.

Bijzonderheid wedstrijd: Helvoirt kreeg wel kansen, maar wist die niet te benutten. Een dure nederlaag voor Helvoirt, dat SSS’18 ziet uitlopen.

Emplina – SC Irene 0-3 (0-1) 25. 0-1, 46. 0-2, 68. 0-3

Moment van de wedstrijd: ,,Vincent Lathouwers kwam in een opstootje terecht en pakte op enorme domme wijze een rode kaart”, zag Emplina-trainer Van Overbeek.

Bijzonderheid wedstrijd: ,,We moeten snel de koppen bij elkaar steken”, dat was de conclusie van Van Overbeek.