Volledig scherm
Australische voetballers van Jong FC Den Bosch, links Declan en rechts Ryan © copyright Marc Bolsius

Jong Den Bosch slaat dubbelslag

ZATERDAG HOOFDKLASSE AJong FC Den Bosch blijft in een flow verkeren. Het elftal van trainer Erik van der Ven gaf zaterdagavond een vervolg aan de goede reeks van voor de winterstop. Op eigen veld werd subtopper 's-Gravenzande overtuigend met 3-0 verslagen.

De thuiszege op 's-Gravenzande betekende voor Jong FC Den Bosch zijn vierde overwinning op rij. Bovendien morsten een aantal directe concurrenten wederom punten, waardoor de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst steeg. En dat is een klassering die de Bosschenaren aan het eind van het seizoen ook graag in handen willen hebben. ,,Toch blijft de ontwikkeling van spelers het belangrijkste doel", benadrukte Van der Ven nog maar eens. Tegen 's-Gravenzande brak Kevin Felida na ruim een halfuur de ban. ,,Op dat moment was dat ook een verdiende openingstreffer. Over negentig minuten gezien vond ik ons sowieso de bovenliggende partij", aldus Van der Ven. Een kwartier na rust verdubbelde een debutant de Bossche voorsprong. Na een pijlsnelle uitbraak was het Jaïro Schet die de 2-0 binnenschoof. De rechtsbuiten zag een succesvolle oefenstage beloond worden met een contract tot het eind van het seizoen. Schet maakt de overstap vanuit Jong PEC Zwolle. Met de rappe buitenspeler heeft Van der Ven er tijdens de tweede seizoenshelft dus een extra optie in de voorhoede bij gekregen.

Naast de komst van Schet verzekerde Jong FC Den Bosch zich ook van de diensten van Franklin Rodriquez. De talentolle verdediger komt over van competitiegenoot Capelle en is een jeugdexponent van Excelsior. Ook kwam Rodriquez één seizoen uit voor Jong Roda JC uit Kerkrade. Omdat zijn overschrijving te laat rond kwam, kon de verdediger nog niet in actie komen tegen 's-Gravenzande. Zodoende zag Rodriquez vanaf de tribune dat Jort van der Sande drie minuten voor tijd de eindstand op 3-0 bepaalde.

,,Verdedigend hebben we onze zaken steeds beter voor elkaar. De laatste drie competitieduels kregen we geen doelpunt tegen en dat lag met name aan de volwassen manier waarop er gespeeld werd", analyseerde Van der Ven op tevreden toon. Na een goede competitiestart, waarin Jong FC Den Bosch vijf wedstrijden op rij niet verloor, werden de resultaten wat minder. De Bosschenaren belandden in oktober van het afgelopen jaar ineens op de negende plaats, waarna de weg naar boven weer werd ingezet. Zo werden liefst zes van de laatste acht competitiewedstrijden in een overwinning omgezet.

Van der Ven hoopt dat zijn spelers de komende maanden verdere stappen voorwaarts kunnen maken. ,,FC Den Bosch is nog steeds een club waar altijd naar eigen jeugd gekeken wordt. De goede prestaties van het eerste elftal geven wat dat betreft nog meer motivatie aan de spelers van Jong FC Den Bosch om een stap omhoog te maken", redeneert Van der Ven. Komende zaterdag wacht er voor Jong FC Den Bosch een belangrijk treffen. Nummer drie Ter Leede komt dan namelijk op bezoek in De Vliert.

Jong FC Den Bosch: Helderton; D. Lambert, Voets, Van der Heijden, Mulders; R. Lambert, Felida (74. Slabbekoorn), Voets; Oulad Omar, Van der Sande, Schet (77. El Barnichi).