Volledig scherm
Archieffoto © RGB Stock

Koploper SBV wint slecht duel bij DESO

ZONDAG 5D+EKoploper SBV maakte geen fout in de eerste wedstrijd na de winterstop en won op bezoek in Oss met 0-2. Ruwaard ging thuis onderuit en FC de Rakt kwam tekort bij Rood Wit'62.

DESO - SBV 0-2 (0-1). Trainer John Putters van SBV (5D) kijkt ondanks de winst niet tevreden terug op het duel. ,,Het was dramatisch. Deze wedstrijd was zo slecht. Het verdient eigenlijk geen ruimte in de krant. We kwamen niet in ons spel en hanteerden alleen maar de lange bal." Na twintig minuten opende Berry Knipping de score door met een schitterend schot keeper Driek van den Bergh kansloos te laten. Namens DESO was Chris Lugters nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net langs de kruising. In de slotfase van de wedstrijd probeerde DESO meer druk te zetten door achterin een-op-een te gaan spelen en hierdoor kregen de bezoekers wat meer kansen. Vlak voor tijd werd het duel beslist door Harm Hoefnagels, die de 0-2 binnenschoot. Trainer Bas Boere van DESO was content met de inzet van zijn spelers. ,,We waren fel, wonnen duels en lieten zien dat we de wil hadden om te voetballen. We creëerden enkele goede mogelijkheden. Ik ben trots op mijn spelers en zonder de anderen tekort te willen doen was Chris Lugters aan onze kant de man van de wedstrijd." Putters ziet toch nog een lichtpuntje. ,,Veel wedstrijden zijn dit weekend afgelast, maar wij hebben deze drie punten mooi binnen. Onze achtervolgers moeten nog maar proberen om ook de volle buit te pakken."

Ruwaard - Ophemert 2-4 (1-1). Lange tijd leek het duel in een gelijkspel te eindigen, tot de gasten in de extra tijd nog twee keer scoorden. Daar baalde Ruwaard-trainer Ger Romeijnders uiteraard van. ,,Een remise was een goede uitslag geweest, want we waren in evenwicht. Zuur dat we dan alsnog met lege handen staan." Vlak voor rust maakte Numan Koc met een schitterend schot gelijk en halverwege de tweede helft zette Sjors Euser op aangeven van Driss Kaloua de thuisploeg op voorsprong. Vlak daarna kwam Ophemert op gelijke hoogte, om in de extra tijd nog twee keer toe te slaan.

Rood Wit'62 - FC De Rakt 3-0 (1-0). Al na één minuut spelen stond FC de Rakt (5E) op achterstand. Ook na rust viel al snel een doelpunt, waardoor FC De Rakt de achtervolging in moest zetten. Na een uur werd het 3-0 en was het duel gespeeld. Trainer Eus Marijnissen kan heel goed leven met deze nederlaag. ,,We hebben verdiend verloren, want Rood Wit was duidelijk de betere ploeg. Voetballend zijn zij veel verder dan wij, zeker nu wij door blessures en schorsingen niet compleet waren." Marijnissen had wel een puntje van kritiek. ,,We kwamen niet scherp uit de kleedkamer, want de 1-0 en 2-0 vielen direct na het eerste fluitsignaal en bij de hervatting net na rust." Ondanks het overwicht van Rood Wit kreeg De Rakt enkele goede kansen. Jacky van Boxtel was twee keer dichtbij een doelpunt en ook Sil van den Broek kreeg een mogelijkheid. Door deze nederlaag zakt FC De Rakt naar de zesde plaats en is het gat met koploper Odiliapeel gegroeid tot zeven punten.