Volledig scherm
Kozakken Boys ging onderuit tegen Scheveningen. © BSR Agency

Kozakken Boys laat periodetitel liggen

tweede divisieKozakken Boys had het seizoen af kunnen sluiten met een periodetitel. Die kans liet de ploeg liggen door een 4-2 nederlaag bij Scheveningen. De derde periode ging naar Jong Vitesse dat wel won met 3-4, ondanks dat het tot vijf minuten voor tijd nog met 3-2 achter stond bij Excelsior Maassluis.

Scheveningen – Kozakken Boys 4-2 (0-0). 56. Giovanni van Ree 1-0, 62. Brandon Robinson 2-0, 71. Sven van Ingen 2-1, 85. Joël Donald 3-1, 89. Don Bolsius 3-2, 90+2. Joël Donald 4-2.

Moment van de wedstrijd: In de extra tijd was Kozakken Boys nog dichtbij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Tim Eekman stond Quentin Jakoba helemaal vrij voor een open doel. Zijn inzet verdween echter over de goal.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Kozakken Boys liep door het verlies de derde periodetitel mis. Om die te winnen had het minimaal eenzelfde resultaat moeten halen als Jong Vitesse. De ploeg uit Arnhem won wel en pakte dankzij een 3-4 zege bij Excelsior Maassluis de laatste periodetitel. Kozakken Boys sluit het seizoen af als zevende.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.