Niek van Zutphen is sinds dit seizoen
Volledig scherm
PREMIUM
Niek van Zutphen is sinds dit seizoen © BD / Peter van Huijkelom

Niek van Zutphen (24) na overwinnen lymfeklierkanker terug onder de lat bij VOW: ‘De wereld stortte echt even in’

AMATEURVOETBALTweeëntwintig jaar oud was Niek van Zutphen toen hij gediagnosticeerd werd met lymfeklierkanker. Het zette zijn leven op zijn kop. Inmiddels is de doelman van VOW schoon verklaard en begin dit seizoen keerde hij terug tussen de palen op het veld in Zijtaart.

In april 2018 bezocht Niek van Zutphen onwetend zijn huisarts. Hij voelde zich niet lekker. ,,Ik had last van buikpijn dus ging ik langs de dokter. Vervolgens werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar is een scan van mijn buik gemaakt. Eerst werd gedacht aan een blindedarmontsteking. Dus die is verwijderd. Op de scan was ook nog wat anders te zien. Dat is na de operatie ook onderzocht. Toen bleek het lymfeklierkanker te zijn.”

  1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
    PREMIUM
    AMATEURVOETBAL

    Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

    Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.