Volledig scherm
© Joris Verwijst

Oirschot Vooruit speelt gelijk tegen Prinses Irene na snelle rode kaart Van Kollenburg

Zondag 1cAl in de zevende minuut werd Oirschot-speler Max van Kollenburg weggestuurd met rood. Hij blokkeerde op de doellijn een schot van Irene met zijn hand. Uit de pingel die volgde viel de 0-1, uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. 

Oirschot Vooruit-Prinses Irene 1-1 (0-1). 8. Wibe van Rooij  0-1, 79. Job van Gestel 1-1.

Moment van de wedstrijd: In de zevende minuut kreeg Oirschot-speler Max van Kollenburg direct rood na een handsbal.

Bijzonderheid van de wedstrijd. Het tiental van Oirschot Vooruit knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg zelfs een grote kans op 2-1. John Gevers, leider van het eerste elftal, zat samen met Herman Schreur, de leider van het tweede, als interim-trainer op de bank. Ronny Everaerts neemt het stokje vanaf dinsdag over bij Prinses Irene.    

FC Tilburg-Nemelaer 0-4 (0-1). 35. Joeri Vugts 0-1., 58. Giel van de Ven 0-2, 60. Joeri Vugts 0-3, 68. Joeri Vugts 0-4.

Moment van de wedstrijd: FC Tilburg-keeper Rick van Etten stopte een strafschop namens zijn ploeg, maar hij werd deze middag toch vier keer gepasseerd.

Nemelaer had voortdurend de bal en kwam met een aantal mooi uitgespeelde aanvallen op de proppen.

Bijzonderheid wedstrijd: ,,Ik ben er heel blij mee dat er veel drive in dit team zit. We hebben zestien punten uit zes wedstrijden en dat is natuurlijk ontzettend goed”, aldus een jubelende Nemelaer-trainer Van Geffen.

,,We zijn afgetroefd vandaag en hebben verdiend verloren”, zag Sofus de Rooij, trainer van FC Tilburg. ,,We hebben altijd moeite met de speelstijl van Nemelaer, ze hebben een hele goede ploeg.”

Sc ‘t Zand-Alverna 2-0 (0-0). 52. Marco de Liefde 1-0, 61. Milan Schouten 2-0.

Moment van de wedstrijd: Met een bekeken kopbal opende Marco de Liefde net na rust de score voor Sc ‘t Zand.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We speelden op ons hoofdveld, op natuurgras”, zei Jan de Hoon, trainer van Sc ‘t Zand. ,,Dat veld hebben we aardig kapot gespeeld.”

Best Vooruit-TOP 0-0 (0-0).

Moment van de wedstrijd: Best Vooruit dacht een minuut voor het einde alleen op de keeper af kunnen gaan, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel.

HVCH - Rhode 2-0 (1-0). 11. Joey Vissers 1-0, 86. Tom Hekerman 2-0. Rood: 84. (Rhode).

Moment van de wedstrijd: HVCH-keeper Mike van Nuland stopt vlak voor tijd bij een stand van 1-0 een inzet van een speler van Rhode. In de tegenstoot werd het 2-0.

 Simon van de Wetering kreeg geen 100, maar een 200 procent kans. Hij vergat in de slotfase van de wedstrijd in een keer te schieten toen hij alleen voor de doelman HVCH dook.

Bijzonderheid wedstrijd: ,,Die misser was echt een blauwdruk van het Rhode dat vandaag op het veld stond”, besefte trainer Van Lieshout na afloop.

HVCH wint voor het eerst in ongeveer drie maanden weer in competitieverband.