Jordy Zielschot of RKC Waalwijk
Volledig scherm
Jordy Zielschot of RKC Waalwijk © BSR/SOCCRATES

Oud-RKC-doelman Zielschot gaat aan de bak bij Blauw Geel’38

Jordy Zielschot (25) vervolgt zijn carrière bij Blauw Geel’38 uit Veghel. De Dongenaar komt in de zomer over van SteDoCo uit Hoornaar. De keeper stond tot de zomer van 2019 onder contract bij RKC Waalwijk. 

Zielschot speelde in zijn jeugd in de opleiding van Willem II, maar kwam niet verder dan het beloftenelftal. Na 47 wedstrijden in de derde divisie voor Dongen tekende hij in 2018 een contract bij RKC, maar toen die ploeg naar de eredivisie promoveerde was er geen plaats meer voor de keeper. Hij speelde twee wedstrijden voor RKC.

Dit seizoen stond Zielschot onder contract bij SteDoCo, maar vanwege zijn rol als tweede doelman besloot hij te vertrekken. 

Op de clubsite licht Zielschot zijn keuze voor Blauw Geel’38 toe: ,,Een zeer aansprekende vereniging die de laatste jaren diverse andere clubs is vooruitgestreefd. Ik heb als doelstelling om zo snel mogelijk binnen de club te integreren. Ik wil met Blauw Geel’38 de volgende stappen zetten. Ik hou van gezelligheid en ben daarbij ambitieus. Mijn sterke punten zijn: 1 op 1 en mijn reflexen.”

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.