Volledig scherm
OVC‘26 op archiefbeeld © Beeld Werkt

OVC’26-trainer ziet totaal andere sport door verregend veld: ‘Het leek wel op waterballet’

Zondag 3BHet veld lag er, volgens vervangend OVC’26-coach Remon van Nunen, niet goed bij. De zeiknatte ondergrond zorgde voor aparte taferelen. ,,Het leek op waterballet.’’

Waspik - OVC’26 5-4 (3-3). 4. Guido van den Hoven 1-0, 15.Guido van den Hoven 2-0, 19. Kenny Staps 2-1, 30. Guido van den Hoven 3-1 (pen.), 35. Shuburney Rosaria 3-2, 44. Shuburney Rosaria 3-3, 75. Mels Nieuwkoop 4-3, 77. Luuk Molenschot  5-3, 85. Kenny Staps 5-4 (pen.). Rode kaart: 84. Guido van den Hoven

Moment van de wedstrijd: Volgens Remon van Nunen, assistent/coach van OVC, had er in Waspik helemaal niet afgetrapt moeten worden. ,,Het leek meer op waterballet dan op voetbal. Vooral tijdens de slotfase”, aldus Van Nunen, die vanwege afwezigheid van Rob van der Kaaij de eindverantwoordelijk was bij OVC. Van der Kaaij werd geopereerd aan zijn knie.

De rode kaart van Guido van den Hoven. ,,Guido zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld”, zegt trainer Eugène van der Heijden. ,,Dit is een smetje op onze overwinning en op zijn fraaie hattrick.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: OVC scoorde in de degradatiekraker viermaal, maar dat was dus niet genoeg voor een zege. Omdat ZIGO op bezoek bij Baardwijk won, zijn de Tilburgers inmiddels de hekkensluiter van de derde klasse B geworden. ,,Dat is flink balen. Hopelijk zijn we snel weer van die plaats af”, aldus Van Nunen.

,,Een wedstrijd waarin we allerlei doorliepen”, vond Van der Heijden. ,,We speelden de eerste twintig minuten heel goed, zakten vlak voor rust weg. Na de thee was het een kwartier lang billen knijpen, daarna pakten we draad weer op.”

Baardwijk – ZIGO 1-2 (0-0) 55. Herjan Lambrink 0-1, 70. Nicwell Landbrug 0-2, 76. Joep Klerx 1-2.

Moment van de wedstrijd: ,,Het tempo lag bij ons te laag, daardoor kon ZIGO ons te makkelijk bijbenen”, vond Baardwijk-trainer Emiel Heefer. ,,Toch was het een onverdiende nederlaag, maar voetbal kan soms oneerlijk zijn.”

De 0-2 van ZIGO. ,,Daarmee beslisten we het duel”, zag ZIGO-coach Ercument Metin

Bijzonderheid van de wedstrijd: ZIGO troefde Baardwijk af op effectiviteit.

 Dankzij de 1-2 uitzege deed ZIGO de laatste plaats over aan OVC’26. ,,We winnen nu voor de derde keer op rij en daar zijn we heel blij mee. Er wordt keihard gewerkt”, aldus Metin.

DESK – Oosterhout 2-0 (2-0) 30. Djordi Smout 1-0, 40. Djordi Smout 2-0.

Moment van de wedstrijd: Het maken van de opstelling. ,,Een paar spelers waren geschorst, een ander zat in het buitenland”, zegt DESK-trainer Tom Heijkoop. ,,Het was een hele puzzel. Uiteindelijk heb ik besloten om ons 4-3-3-systeem in te ruilen voor een mannetje meer op het middenveld. Het pakte goed uit.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het hoofdveld van DESK was vanwege de regen onbespeelbaar. ,,Vanaf 1 januari ben je dan verplicht om op je kunstgrasveld te spelen”, weet Heijkoop. ,,Dat veld van ons moet worden vervangen, het is heel slecht. Bovendien is Oosterhout gewend om op zo’n mat te spelen. Ik was er niet blij mee, maar achteraf gezien is het heel goed afgelopen.”

RWB – Groen Wit (Breda) 3-4 (2-1) 5. Pjotr ten Berge 1-0, 25. 1-1, 40. Ronald Possemis 2-1, 60. 2-2, 70. 2-3, 75. Kevin Remie 3-3, 90. 3-4.

Moment van de wedstrijd: De extra tijd. ,,Nadat Groen Wit op 3-4 was gekomen, hadden we nog gelijk kunnen maken”, zag RWB-trainer Ruud van den Heuvel. ,,Maar tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehaald.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,De jongens hebben gevochten als leeuwen, maar kenden vandaag niet het geluk om er iets aan over te houden”, aldus Van den Heuvel.

SCO - Gilze 1-1 (1-0). 75. Rudy van Hoek 1-1 (pen.)

Moment van de wedstrijd: Rudy van Hoek kreeg in de slotseconde van de wedstrijd een kans op de achterlijn om de wedstrijd te beslissen, maar de Boussaboun van Gilze kreeg het niet voor elkaar om zijn tweede van de wedstrijd te maken.