Volledig scherm
© Thinkstock

Real Lunet maakt veld ijsvrij en pakt drie punten

ZONDAG 1C+2HReal Lunet (2H) speelde voor de winterstop leuk voetbal maar pakte te weinig punten. ,,Op die manier is BVV er vorig jaar uitgevlogen", besefte Real-trainer Glenn Simon. Een realistischere speelwijze leverde meteen drie punten op.

1C + 2H

Real Lunet - Emplina 1-0 (0-0). Door de overwinning op Emplina heeft Real Lunet al vier wedstrijden niet verloren. ,,Het is ook allemaal zo slecht niet, we wonnen alleen te weinig", constateerde trainer Glenn Simon. In de eerste helft miste Real nog veel kansen. Dit keer werd de ploeg van Simon dat in de tweede helft niet fataal. ,,Dat komt omdat we nu wat meer 'des tweede klasse' spelen." Hij vervolgt: ,,We hoeven niet alleen maar het spel te maken. Het is heel leuk dat je honderd kansen kan creëren en goed voetbalt, maar als je verliest heb je daar helemaal niks aan", beseft de trainer.

Hij was blij dat er ondanks een stevige vrieskou toch gevoetbald werd. ,,Toen we aankwamen op het sportpark lag er op ons kunstgras veel ijs. We keken elkaar aan en iedereen wilde graag dat er gevoetbald werd. De halve selectie heeft vervolgens sneeuwschuivers erbij gepakt en het kunstgras ijsvrij gemaakt." De trainer haalt er, naast de honger om te voetballen, nog een reden bij. ,,Het is heel vervelend als je een wedstrijd in moet halen. Die wedstrijden worden tegenwoordig vaak aan het einde van het seizoen in een vrij weekend gepland in plaats van doordeweeks. Dan geniet je toch liever van het feit dat je een keer een vrij weekend hebt."

Voor tegenstander Emplina waren de druiven zuur. De ploeg speelde verzorgd voetbal en maakte het Real Lunet, zeker in de tweede helft, knap lastig. Lange tijd leek de ploeg van de nieuwe coach William van Overbeek een punt mee te nemen naar Empel. Een andere debutant, Kay Huijgens, besloot echter anders. In de 85ste minuut schoot hij de bal hard langs Emplina-doelman Tom Stupers.

Rhode - Oirschot Vooruit 2-1 (0-1). De selectie en staf van Rhode (1C) gingen er in de winterstop eens goed voor zitten. Uit een grondige evaluatie werd geconcludeerd dat iedereen over de prestaties wel tevreden kan zijn. Er werd echter ook geconstateerd dat de ploeg van Theo van Lieshout regelmatig te veel respect heeft voor de tegenstander. ,,We hebben hardop de vraag gesteld wat wennen aan dit niveau betekent. Dan kom je uit bij bepaalde slimmigheidjes die het makkelijker maken om wedstrijden te winnen", verklaart Rhode-trainer Van Lieshout.

De selectie heeft goed geluisterd. De gelijkmaker, Rhode stond een uur lang achter, bestond uit een in de 75ste minuut benutte penalty door Roel Smeets. Deze werd slim versierd door Simon van de Wetering. Keeper Paul van Heesch maakte dat al niet meer mee. De doelman moest zich in de rust na een lelijke botsing laten vervangen. Hij was niet de enige speler die in de ziekenboeg belandde. In de 85ste minuut brak Marc van der Zanden zijn neus. Die zag, terwijl hij behandeld werd, Glenn van Lieshout op aangeven van Bas van Kuringen in de laatste minuut de winnende binnenschieten.