OVC’26 op archiefbeeld
Volledig scherm
OVC’26 op archiefbeeld © Pix4Profs/Peter Braakmann

RKDSV - OVC’26 in Tilburgs voordeel beslist: ‘Ambiance van amateurvoetbal was ver te zoeken’

vierde klasseEen duel vol spanningen tussen RKDSV en OVC’26 in zondag beslist in het voordeel van OVC’26. De Tilburgers wonnen op bezoek bij RKDSV met 2-3. 

Vierde klasse D

RKDSV – OVC’26 2-3 (1-2). 23. Bram van Gessel 1-0, 28. Mitchel van Zelst 1-1 (pen.), 43. Niek van den Weerdenburg 1-2, 61. Bram van Gessel 2-2, 90+2. Andrew van de Wouw 2-3.

,,We speelde heel goed vandaag vond ik. Dan is het jammer dat we hem zo laat pas over de streep trekken. In de eerste helft werden er twee doelpunten afgekeurd en kwamen we op achterstand, maar lieten we de kopjes niet hangen. Na de 2-2 kwamen we wel even in een mindere fase. We keerden ons een beetje tegen de scheids omdat ook in de tweede helft een zuiver doelpunt werd afgekeurd. Gelukkig winnen we in de laatste minuut nog via Andrew”, zei OVC’26-coach Rob van der Kaaij.

RKDSV-coach Frans Verbeek was niet blij met de nederlaag. ,,We verdienen vandaag niet om te winnen hoor, maar ook zeker niet om te verliezen. Bij het winnende doelpunt wordt mijn speler gewoon met twee handen opzijgezet, maar de scheids laat het door gaan en dan verlies je. Ja dat snap ik echt niet hoor. Lijkt wel alsof scheidsrechters schrik hebben om OVC te fluiten. De ambiance van het amateurvoetbal, waar we het voor doen, was vandaag ver te zoeken en dat is heel jammer.”

Vierde klasse E

Teisterbanders - Alem 1-2 (1-0). 14. 1-0, 85. Jens Steenbekkers 1-1, 90+2. Dylan Laponder 1-2.

Een lelijke wedstrijd werd op een lelijke manier door Alem gewonnen, maar dat maakte de blijdschap niet minder mooi. ,,Hier hoor je over een paar weken niemand meer over”, vatte elftalleider Ton Steenbekkers samen. ,,De opluchting was groot. We speelden niet goed en dan krijg je het tegen iedereen moeilijk.”

Het meest bijzondere aan dit duel was de winnende goal van nieuweling Dylan Laponder. Als debutant besliste hij de wedstrijd. ,,Hij kwam over van Heerewaarden”, aldus Steenbekkers. ,,Het is voor iedereen, maar voor hemzelf extra mooi dat hij de winnende maakt.” 

Vierde klasse F

Vorstenbossche Boys - Boxtel 3-3 (0-0). 53. Daniel Foster 0-1, 70. Daan de Wit 1-1 (pen.), 70. Jouk Raijmakers 2-1, 81. Stefan Persoons 2-2, 88. E.D. 2-3, 90+1. Rick Dortmans 3-3.

Het venijn zat in de staart voor Vorstenbossche Boys bij het thuisduel met Boxtel. ,,Uiteindelijk mogen we nog blij zijn met een punt, maar alles bij elkaar had er toch wel meer in gezeten. We hadden op voorsprong moeten komen. Qua positiespel zag het er in ieder geval prima uit wat we lieten zien”, vond Vorstenbossche Boys-coach Dennis Meijer.

Na de 2-1 van de Boys dacht Boxtel-trainer Frank van Oers niet meer aan een resultaat. ,,Na die goal kregen we het ineens op onze heupen. In de laatste minuut krijgen wij nog een ongelukkige vrije trap tegen en die gaat erin. Als we deze hadden gewonnen, was dat lekker maar dan zouden wij te veel gekregen hebben.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was dat het geen goede wedstrijd was, maar wel een spectaculaire. ,,Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien”, aldus Van Oers, die het vooral voor zijn eigen spelers erg jammer vond. ,,De blijdschap was enorm na de 2-3, twee minuten voor tijd.”

RKKSV - Avesteyn 0-2 (0-1). Rens van Vugt 0-1, 58. Joost Goijaarts 0-2.

Avesteyn nam op bezoek bij laagvlieger RKKSV direct het initiatief en won volgens trainer/coach Hugo van de Sande verdiend met 0-2. ,,Het duurde even voordat de eerste bal in het netje lag. Van de andere kant hebben we ook nauwelijks wat weggegeven.”

RKSSV stond verdedigend goed, maar viel slordig aan en creëerde daardoor te weinig. ,,Als wij een goed resultaat wilden behalen, moest alles meezitten”, vatte RKKSV-trainer Ramon van Rixtel samen.

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was het optreden van reservekeeper Bryan Colijn. Hij verving Jan van Balsfoort, die in de warming-up merkte dat hij niet kon spelen. ,,Ik heb een scheurtje in mijn schouder”, zei Van Balsfoort. ,,Ik probeerde het wel, maar spelen ging echt niet. Ook moet ik maar zien hoe lang ik eruit ben, want dit is niet met een weekje over. Hopelijk voelt het volgende week al wel wat beter.” 

VCB - Boskant 0-3 (0-1). 43. Rens van de Wijdeven 0-1, 46. Brett Veldkamp 0-2, 80. Frank van der Heijden 0-3.

VCB begon sterk aan de wedstrijd, maar heeft één probleem. ,,Scoren”, antwoordde trainer Mathieu van der Steen resoluut. ,,Wij zijn niet dodelijk genoeg in de eindfase. De 0-2, net na rust, was fataal.” Zijn collega Sander Janssen was vooral blij dat zijn ploeg de nul hield. ,,De wedstrijd was net zoals het veld: niet best. Foutjes van VCB hielpen ons in het zadel.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was de rommelige wedstrijd op een lastig te bespelen veld. ,,Er was altijd een aanname nodig”, vond Janssen. ,,Geen bal kon direct gespeeld worden.” Bij de kansen die gecreëerd werden, had VCB geen geluk. ,,Dan komt al snel de voetbalwet om de hoek kijken”, rondde Van der Steen af. ,,Wij maakten geen goals, zij wel.”

HHC’09 - OSC’45 2-2 (1-0). 17.  Bram Vermeulen 1-0, 60. Kim Niwolt 1-1, 75. Mohammed Kaddouri 1-2, 88. Umit Buyuk 2-2. Bijz.: 30. Directe rode kaarten voor Olivier Severijns en Jasper van Haaster (beiden OSC’45). 65. tweede gele kaart speler HHC’09.

Vierde klasse C

Blauw-Wit’81 – Terheijden 0-1 (0-1).

,,We waren verre van compleet vandaag, dus het was een beetje puzzelen. In de eerste helft was het enorm slap en kregen we misschien een grote kans en dat was het. In de tweede helft gingen we wat meer vechten en dat hiep. We kregen wat meer kansen, maar het zat niet mee en het bleef bij 0-1”, zei Martijn Claasen, aanvoerder van Blauw-Wit’81.

Terheijden eindigde de wedstrijd met tien man. In de laatste paar minuten kreeg er iemand rood, maar van de overtal situatie kon de thuisploeg niet profiteren.

Vierde klasse G

 HMVV-SDO’39 2-2 (1-0). 40. Pieter Michelbrink 1-0, 50. Michel Jansen 1-1, 56. Thijs Spierings 1-2, 79. Ron Jansen 2-2. Bijzonderheid: 67. Directe rode kaart voor Mark Verstijnen (HMVV) wegens natrappen.

HMVV en SDO’39 maakten er een spectaculaire derby van, die verdiend in een gelijkspel eindigde. De club uit Hooge Mierde was in eerste helft de betere ploeg en spaarde de buurman uit Lage Mierde door slechts éénmaal te scoren. Maar toen SDO’39 door een bliksemstart na rust langszij kwam en tien minuten later ook nog de voorsprong greep, was het duel ineens totaal gekanteld. Tot overmaat van ramp kwam HMVV ook nog eens met tien man te staan, nadat Mark Verstijnen terecht rood kreeg voor natrappen, maar de thuisploeg gaf niet op. Dankzij de scorende spits Ron Jansen sleepten de blauw-witten een terecht punt uit het vuur in de vermakelijke derby, die eerder dit seizoen al tweemaal was afgelast.

Beide teams konden leven met een gelijkspel. ,,Op basis van de eerste helft hadden we moeten winnen, maar het is knap dat we met tien man nog een punt pakken”, vond HMVV-aanvaller Floran Veerman. Tuur Wilems van SDO’39 vond de 2-2 uitslag volkomen terecht. ,,Na de rust speelden we redelijk, maar we waren niet goed genoeg om vandaag te winnen.