Volledig scherm
RWB op archiefbeeld © Susan Trower

RWB trekt aan het langste eind in waar spektakelstuk tegen Oosterhout

Zondag 3BMet een uitslag van 4-3 was het duel tussen RWB en Oosterhout er een om niet snel te vergeten. Voor RWB was de overwinning ook nog eens een belangrijke stap richting directe handhaving. 

RWB – Oosterhout 4-3 (2-1) 9. Justin van der Sanden 1-0, 11. Dennis van Munster 1-1, 19. Kevin Remie 2-1, 57. Justin van der Sanden 3-1, 58 Yamani el Aharchaou 3-2, 59. Brent van Look 4-2, 80. Yamani el Aharchaou 4-3. Rood: 75e minuut Raoul Bruurmijn van RWB (twee keer geel).

Moment van de wedstrijd: ,,Het was een eersteklas thriller”, vond RWB-trainer Ruud van den Heuvel.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Als RWB komende zondag bij ZIGO wint, moet het wel heel gek lopen dat de Waalwijkers alsnog in de vervelende nacompetitie terechtkomen.

Baardwijk- DESK 0-3 (0-1) 30. Djordi Smout 0-1, 68. Djordi Smout (pen) 0-2, 78. Rick Vervaart 0-3.

Moment van de wedstrijd: Dat DESK wéér drie punten pakt. “We gaan voor 67 punten in deze competitie”, zegt trainer Tom Heijkoop. “Dat zou voor DESK een uniek record zijn. De jongens hebben dus na het behalen echt niet in een leunstoel de laatste wedstrijden gespeeld. Daar zijn ze veel te gretig voor.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Vlak na de rust stopte DESK-doelman Carlo van den Beukel een strafschop van Kevin Vissers.

Waspik - Bavel 1-1 (1-0) 32. Mels Nieuwkoop 1-0, 86. Van Gils 1-1.

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van Bavel. ,,We hadden gerekend op drie punten. Achteraf vielen ook de uitslagen voor ons verkeerd uit. Dus hebben we volgende week bij de kampioen een wonder nodig om ons te redden”, zegt trainer Eugène van der Heijden.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de remise staat Waspik op de laatste plaats en zal de ploeg bij DESK moeten winnen om degradatie af te wenden.

Gilze - Groen Wit 9-0 (4-0) 1-0 Rudy van Hoek, 2-0 Rick van den Dungen, 3-0 Guido Verheijen, 4-0 Van den Dungen, 5-0 Verheijen, 6-0 Stan de Kock, 7-0 R. van Hoek, 8-0 De Kock, 9-0 R. van Hoek.

Gilze-trainer Jeremy Buchly sprak van een ‘ouderwetse walk-over’. ,,Het was een flink pak rammel. Groen Wit viel me erg tegen.” Groen Wit-collega Martijn van Galen was woedend. ,,We zijn gewoon helemaal weggetikt.”

UVV’40 - OVC’26 0-5 (0-3). 30. Mitchel van Zelst 0-1, 41. Kenny Staps 0-2, 43. Mitchel van Zelst (pen.) 0-3, 81. Shuburney Rosaria 0-4, 90. Cun Yung 0-5.

Moment van de wedstrijd: Dankzij de rake penalty van Van Zelst gingen de Tilburgers met een luxe voorsprong de rust in. ,,Het was te zien dat zij zich veilig hadden gespeeld”, vond OVC-assistent Remon van Nunen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks de stand op de ranglijst onderin heeft OVC aan het doelsaldo gewerkt. ,,Mochten we gelijk eindigen in punten, dan tellen ook deze goals extra”, meende Van Nunen opgetogen.

TSC - ZIGO 2-1 (1-1). 29. Jason van Dongen.

Moment van de wedstrijd: Nadat een TSC’er de doorgebroken Van Dongen neerhaalde, mocht hij op het veld blijven staan. ,,Hij kreeg geel, waar het rood moest zijn”, aldus ZIGO-captain Michele Tafuni. ,,Vervelend, want de scheidsrechter floot echt een prima wedstrijd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: De 2-1 viel een minuut voor tijd. ZIGO gaf opnieuw een resultaat laat uit handen. ,,Dit was gewoon pech”, rondde Tafuni af. ,,We waren scherp tot het einde. Dat het dan alsnog gebeurde, is erg zonde.”