Volledig scherm
Archiefbeeld Sleeuwijk © Jan Noorlandt

Sleeuwijk pakt op zinderende slotdag de titel en keert na 8 jaar terug in tweede klasse

zaterdag 3DDerdeklasser Sleeuwijk heeft op de slotdag de titel gepakt in de derde klasse D zaterdag. De ploeg van Pieter Tuns won op eigen veld met 4-1 van Sparta’30 en dat bleek genoeg voor de titel.

Sleeuwijk was het gehele seizoen de topfavoriet voor het kampioenschap, maar maakte het zich na de winterstop moeilijker dan nodig. Twee speelrondes voor het einde maakten er nog vier ploegen kans op de titel. Sleeuwijk won vorige week van SC Everstein en zag daardoor een concurrent afhaken.

De zwart-witten begonnen de slotdag met één punt voorsprong op HSSC’61 en die ploeg stond bij rust al met 4-0 voor. Winst was dus noodzakelijk voor Sleeuwijk en die kwam er ook. Toch zal bij veel Sleeuwijkers de hartslag na vier minuten flink omhoog zijn gegaan. Mike Rutters zette Sparta op 0-1.

De afgelopen jaren was het wel vaker dat Sleeuwijk er goed voorstond, maar niet promoveerde. Gelukkig voor Sleeuwijk was de stand vijf minuten later alweer gelijk. Jenner Koek gaf het goede voorbeeld (1-1) en Pasqualle Verwoerdt maakte na 17 minuten de 2-1. 2-1 bleef het tot de 86ste minuut. Toen maakte Maarten de Bruijne aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Verwoerdt maakte in de blessuretijd ook nog de 4-1. Daardoor keert Sleeuwijk voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 terug in de tweede klasse.

Sleeuwijk – Sparta’30 4-1 (2-1). 4. Mike Rutters 0-1, 9. Jenner Koek 1-1, 17. Pasqualle Verwoerdt 2-1, 86. Pasqualle Verwoerdt 3-1, 88. Maarten de Bruijne 4-1.

Moment van de wedstrijd: De doelpunten van Verwoerdt en De Bruijne. Beiden speelden hun laatste wedstrijd voor Sleeuwijk en bezorgden de koploper uiteindelijk het kampioenschap.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na afloop was het nog even nagelbijten voor Sparta’30, maar doordat RFC verloor van GDC blijft de ploeg uit Andel de nacompetitie bespaard.

RFC - GDC 0-1 (0-1). 3. Wesley van de Wardt 0-1.

Moment van de wedstrijd: Het laatste fluitsignaal. Toen was GDC verzekerd van de derde periode.

Bijzonderheid van de wedstrijd: GDC heeft na de winterstop niet meer verloren. Tel daarbij op dat de ploeg uit Eethen in de nacompetitie voor promotie altijd goede resultaten heeft behaald, dus is er een serieuze kans dat de mannen van trainer Edin Curic opklimmen naar de tweede klasse.

Haaften - SV Capelle 3-1 (1-1). 14. Thijmen Gerringa 1-0, 32. Onur Ulusan 1-1, 63. Dennis van Riel 2-1 (pen.), 69. Jos van Zuijdam 3-1.

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben prachtig positiespel gespeeld”, vond Capelle-trainer Antoin van Pelt. ,,Maar in de tegenstoot was Haaften effectiever.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Haaften was vooraf nog niet veilig; de zege kwam dus als geroepen.

SSC’55 – NEO’25 3-1 (1-0). 45. Erwin van den Hoven 1-0, 50. Jesse Trapman 1-1, 57. Maik Schellekens 2-1, 72. Frank ter Schiphorst 3-1.

Moment van de wedstrijd: SSC’55 was vorige week al gedegradeerd, maar wist zich nog eenmaal op te laden tegen rivaal NEO’25. Dat is knap, dus hebben de geel-zwarten met opgeheven hoofd de derde klasse verlaten.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We speelden in de eerste helft een goede wedstrijd”, vond NEO-trainer Stefan Brok. ,,En we kwamen tegen de verhouding op een achterstand. Het is heel teleurstellend dat we juist tegen SSC’55 met een nederlaag de competitie moeten afsluiten.”

BLC - GVV’63 3-1 (2-1). 18. Jori van den Berk 1-0, 26. Ralph Beekwilder 2-0, 44. Richan Kreling 2-1, 3-1.

Moment van de wedstrijd: Het laatste fluitsignaal. Toen was BLC er zeker van dat de Bosschenaren ook volgend seizoen weer uitkomen in de derde klasse.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Ik heb regelmatig gemopperd op de mentaliteit van mijn spelers”, zegt BLC-trainer John Huisman. ,,Maar de laatste twee wedstrijden hebben ze dat gelogenstraft. Ik ben heel trots op mijn team.”