Volledig scherm
Spelers van TOP druipen af terwijl Groene Ster de bekerwinst viert op de achtergrond. © BD / Peter van Huijkelom

TOP is in KNVB-Beker gekoppeld aan derdedivisionist Hoek: ‘Een hele mooie uitdaging’

TOP is in de strijd om de KNVB-Beker gekoppeld aan derdedivisionist Hoek. In de Zeeuwse opponent hebben de Ossenaren een tegenstander van formaat getroffen. Hoek speelde vorig seizoen in de nacompetitie nog om promotie naar de tweede divisie.

Aan Bas Gösgens is het de taak om de Osse eersteklasser langs de Zeeuwse derdedivisionist te leiden. En dat is een taak waar je gerust U tegen mag zeggen. Toch kijkt de nieuwe hoofdcoach van TOP uit naar het treffen met Hoek. ,,Het is een mooie gerenommeerde club. Dit zijn wel echte leuke wedstrijden.” 

Een tocht van 179 kilometer op een neer naar Zeeuws-Vlaanderen blijft de Ossenaren bespaard. TOP speelt namelijk thuis. ,,Dat scheelt een hele hoop. Al is het maar in de reiskosten. Het is ook een hele mooie uitdaging om thuis tegen Hoek te spelen.”

De eersteklasser begint in de eerste week van augustus met de voorbereiding op het duel. ,,Iets anders kan je ook niet van amateurvoetballers vragen. De competitie begint pas een maand later en dan ben je straks acht tot negen weken aan het trainen voor de competitie.” 

Fit

Gösgens, die de taken van Chris van den Dungen overneemt als hoofdcoach, hoopt daarom dat zijn spelers de zomers fit doorkomen. Ook dat kan natuurlijk een hoop schelen voor de bekerwedstrijd die zeer waarschijnlijk op zondag 18 augustus zal plaatsvinden.   

Vorig seizoen behaalde de eersteklasser de bekerfinale in district Zuid II. Daarin werd met 2-0 verloren van Groene Ster, dat kampioen werd in de hoofdklasse.