Volledig scherm
Gregory van der Wiel op archiefbeeld. © @De ondernemer

Transfervrije Gregory van der Wiel neemt aanbod Hilvaria 6 ‘in overweging’

Ze zullen gelachen en ook een beetje geglunderd hebben, de beheerders van het Facebookaccount van Hilvaria 6. Degene die achter de knoppen zat realiseerde zich dat een nieuwe rechtsback geen overbodige luxe zou zijn voor het vriendenteam. En 46-voudig international Gregory van der Wiel, die is toevallig nog transfervrij.

Dus waarom ook niet? Met die insteek besloot het bestuur van Hilvaria 6 een poging te wagen. Niet via een spelersmakelaar of zaakwaarnemer, maar in 2019-stijl, via Instagram. Zie hieronder.

Volledig scherm
Screenshot Instagram @gregoryvanderwiel © Schermafbeelding

Géén lucratief contract of een vette bonus, maar wel een aantal andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. De ploeg uit Hilvarenbeek deed haar stinkende best.

Volledig scherm
Screenshot Instagram @gregoryvanderwiel © Schermafbeelding

Van der Wiel reageerde met een flinke knipoog. ,,Bedankt voor jullie interesse! Dat vind ik een heel gul aanbod. Ik zal het met mijn familie bespreken en kijken of we in willen gaan op jullie aanbod.”

Clubloos

De rechtsachter zit sinds januari van dit jaar zonder club. Van der Wiel werd weggestuurd uit het trainingskamp van zijn toenmalige ploeg Toronto FC na een conflict met manager Gran Vanney. Daarvoor kwam de WK-finalist uit voor Cagliari, Fenerbahçe, PSG en Ajax.