Volledig scherm
Teun van der Putten op archiefbeeld

Venhorst wint door goudhaantje Van der Putten die corner er direct inschiet

Zondag 2hTeun van der Putten was de man van de wedstrijd bij Venhorst - EVVC. De speler van Venhorst had aan twee momenten genoeg om de wedstrijd te beslissen.  

Venhorst - EVVC 2-0 (1-0). 43. Teun van der Putten 1-0 (P), 60. Teun van der Putten 2-0.

,,Er stonden vandaag twee teams tegenover elkaar die beide geen haarbreed toegaven”, vond Venhorst-trainer Joost Janssen. ,,We komen terecht op voorsprong via een pingel, en dat is lekker zo vlak voor rust. Vervolgens scoort Teun direct een uit een corner, een terechte overwinning.”

EVVC-trainer Antwan van Rijn: ,,We beginnen goed, maar creëren niet echt kansen. Dat gebeurt pas in de tweede helft, maar die kansen missen we.”

Olympia’18 - Prinses Irene 2-2 (1-1). 12. Aron van der Rijt 0-1, 35. 1-1, 58. Aron van der Rijt 2-1, 78. 2-2.

,,Het was vooral een leuke wedstrijd voor de toeschouwers”, stelde Prinses Irene-oefenmeester Erik Meulendijk. ,,Het voetbal was mooi en de strijd was intensief. Met name het feit dat beide ploegen overtuigd waren van hun eigen voetballende kwaliteiten zorgde voor een leuke pot voetbal, met een terechte uitslag tot gevolg.”

Emplina - Berghem Sport 0-2 (0-1). 45+3. Donny van Herpen 0-1 (P), 75. Edwin Huijbers 0-2.

,,Een heerlijke wedstrijd die we eigenlijk 4-0 hadden moeten winnen op basis van de tweede helft”, stelde Berghem Sport-leider Harold Duys. ,,In de eerste helft kwamen we goed weg na een kopbal van Emplina op de binnenkant van de paal maar daarna namen we het initiatief en gaven we het niet meer weg. Zeker de lob van Edwin (Huijben, red.) was prachtig.” De weer volledig fitte Donny van Herpen opende diep in de blessuretijd van de eerste helft de score via een pingel.

Emplina-assistent-trainer Larbi Mansouri: ,,We waren voetballend wel beter, maar hebben te weinig kansen gecreëerd. Met name rond het 16-metergebied maken we vaak niet de juiste keuzes.” Trainer William van Overbeek was niet bij de wedstrijd, omdat hij vrijdag vader is geworden.

Heeswijk - Volkel 3-1 (1-0). 25. Stef Adank 1-0, 51. Jules Heerkens 2-0, 75. Bob Linders 2-1, 78. Terry van Steenbergen 3-1.

,,Door het natte veld en doorstuiterende ballen was het in het begin vooral veel strijd van beide kanten”, vond Heeswijk-captain Tom Sleddens. ,,In de 25ste minuut kwamen we op 1-0 maar het bleef vervolgens tot rust doelpuntloos. Na rust werd Volkel wat sterker en konden ze na onze 2-0 de 2-1 maken, maar gelukkig scoorden we drie minuten later de verlossende 3-1.” 

Helvoirt – SVSSS 3-0 (1-0). 26. Max Meyer 1-0, 50. Menno van Hattum 2-0, 65. Thijs Pijnenburg 3-0.

Helvoirt-trainer Henk van Hattum: ,,Vanaf minuut 1 tot en met minuut 90 waren we voetballend beter en de bovenliggende partij. Mijn team kende vandaag geen zwakke plekken.”

Na vorige week het eerste punt te hebben gepakt, viert Helvoirt vandaag zijn eerste overwinning. ,,Het is hier vandaag Oktoberfest. Ik heb gezegd dat ik alleen kom als we winnen”, aldus Van Hattum.

Voor de bezoekers uit Udenhout werd het een duel om gauw te vergeten. ,,Het was bar slecht”, aldus SVSSS-coach Cemal Yilmaz. ,,Wij moeten een topfitte ploeg hebben om te kunnen presteren en topfit zijn we op dit moment niet”, zei Yilmaz over de lappenmand van SSS. ,,Anders zijn we gewoon middelmatig en dat was het vandaag.”

Het meest bijzondere aan het duel was de rentree van SSS’er Lars Cornelissen. Na anderhalf jaar blessureleed speelde de middenvelder het laatste halfuur mee. ,,Uitgerekend hij was het meest dreigend van al onze spelers”, rondde Yilmaz af.

Real Lunet – DAW 3-2 (2-1). 6. Murat Dogan 1-0, 8. Kevin Mangandu 2-0, 39. Tyrone Burgers 2-1, 66. Emin Balta 3-1, 68. Corik Megens 3-2 (pen). Rood: 13. Freek Langermans (Real Lunet).

Real Lunet-trainer Glenn Simon: ,,We hebben vandaag goed voor elkaar gewerkt en elkaar goed geholpen. Ik ben blij met deze overwinning.”

Real Lunet speelt ruim 75 minuten met 10 man door een rode kaart voor verdediger Freek Langermans.