Volledig scherm
UDI’19 op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

Vier tegengoals en teruggedraaide penalty nekken UDI’19

Hoofdklasse B zondagUDI’19 heeft zaterdag in een bijzondere en doelpuntrijke wedstrijd met 3-4 verloren van Alphense Boys. Het stond na 37 minuten al 2-3 en de hoofdklasser zag een strafschop toch niet toegekend worden.

Het duel was nog geen twee minuten oud toen UDI-spits Sam Wassenberg de bal tegen de handen schoot van een speler van Alphense Boys. Strafschop, was het oordeel. Tot de arbiter zich bedacht en zijn beslissing terugdraaide vanwege buitenspel. Vijf minuten later maakte Bas van Zoes de 0-1 voor de bezoekers. Thijs van der Linden en Wassenberg hielpen UDI binnen 24 minuten aan een 2-1 voorsprong, maar Alphense Boys kwam razendsnel terug. Door doelpunten van Thijs Hoogenboom en Wessel Meiring stond het halverwege 2-3.

Van der Linden maakte na iets minder dan een uur 3-3. In de slotfase ging het toch mis: 3-4. ,,Dat leek me wèl buitenspel”, baalde UDI-trainer Stefan Hoogsteder. ,,Ik heb het niet graag over scheidsrechters, maar de arbitrage vandaag was van een laag niveau. Maar goed: in alle eerlijkheid hadden wij de punten moeten pakken. “