Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalwedstrijd Well - Leerdam bijna in zijn geheel overgespeeld na fout scheidsrechter

De wedstrijd tussen Well en Leerdam Sport’55 die anderhalve week geleden werd gespeeld, moet vanaf de 15de minuut worden overgespeeld. Toen kreeg een speler van Leerdam ten onrechte een rode kaart.

Well informeerde de scheidsrechter na een kwartier spelen over het feit dat de speler van Leerdam niet in de basisopstelling stond op het wedstrijdformulier. Daarop besloot de arbiter de speler een rode kaart te geven. Ten onrechte, aldus de KNVB, want de speler was gewoon speelgerechtigd. En dus zullen alle 22 spelers op zaterdag 11 april de laatste 75 minuten opnieuw spelen, vanaf een 0-0 stand.

De wedstrijd in de vierde klasse D zaterdag eindigde op 15 februari in 2-2, Niels Lobregt van Well kreeg nog een rode kaart. Deze zal ook worden geseponeerd. 

  1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
    PREMIUM
    AMATEURVOETBAL

    Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

    Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.