Volledig scherm
WSC op archiefbeeld © copyright Frank van Engelen

WSC lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen SC Kruisland

Zondag 2EWSC weet na twee overwinning weer wat verliezen is. Tegen Kruisland gingen de Waalwijkers met 1-3 onderuit. 

WSC – SC Kruisland 1-3 (1-1) 14. 0-1, 31. Belmin Popara 1-1, 52. 1-2, 73. 1-3.

De eerste nederlaag in deze competitie had WSC wellicht kunnen voorkomen als het voor de rust, nadat Belmin Popara de gelijkmaker had aangetekend, net wat scherper voor het doel was geweest. Ook ontbrak het aan enig fortuin. Zo kopte Soufiane Bakkali, die bij de 1-1 een assist op Popara gaf, de bal uit een voorzet van Lars Kruisen tegen de lat. Na rust gaf de verdediging van SC Kruisland geen enkele krimp meer. ,,Bij de stand 1-3 hebben we nog een speler doorgeschoven, zijn we één op één gaan spelen”, zegt trainer Patrick Berkelmans. ,,Maar dat haalde niks uit.” Dat het lastig zou worden, wist de Waalwijkse oefenmeester al van te voren. ,,Goed voetballende ploeg, prima aanvallers. En we konden jammer genoeg niet in dezelfde formatie van de eerste twee wedstrijden spelen. Twee aanpassingen moet doen, eentje kwam zondagmorgen nog erbij. Is een beetje te veel van het goede geweest.”

DESK – TSC 0-0.

Beide promovendi keken nog tegen nul punten aan. Dat zou dus sowieso veranderen. Als DESK-trainer Tom Heijkoop op het duel terugkijkt, hadden de Oosterhouters nog steeds tegen de hatelijke nul aangekeken. ,,We hebben behoorlijk wat kansen en mogelijkheden gehad om TSC pijn te doen. Ricky Vervaart, Mounir Maamar en Nicky van Oijen kregen dat jammer genoeg niet voor elkaar. In ieder geval hebben we een punt, het begin is gemaakt. En vanmiddag is er met passie gespeeld, vlogen de vonken eraf. Dat miste ik vorige week in de derby tegen WSC.”

VOAB – Rijen 0-2 (0-1). 35. Rovers 0-1, 75. Luuk Heestermans 0-2.

,,We zijn veel aan de bal geweest, maar creëerde er weinig mee. Rijen stond heel compact en dat deden ze goed. We willen bovenin meedraaien en dan zijn dit soort nederlagen jammer, maar ik wel goed spel gezien”, zei VOAB-trainer Werner Cools.

FC Tilburg – Cluzona 1-4 (1-1). 3. Matthew Wammer 1-0.

,,We begonnen sterk, komen op voorsprong en hebben de 2-0 voor het inschieten. Daarna werd het steeds minder. Zij scoorden vlak voor en na rust en die momenten zijn dodelijk. We geven de cadeautjes te makkelijk weg. Gelukkig heb ik wel steeds beter spel gezien en die lijn moeten we doortrekken”, zei FC Tilburg-trainer Sofus de Rooij.

JEKA – Sarto 0-1 (0-1). 20. Daniel Kuipers 0-1.

,,We moeten gewoon veel verder uitlopen in de eerste helft en dat is nu al voor de derde wedstrijd op rij. We geven niks weg en zijn echt veel beter. We moeten wat overtuigender worden in de afronding, maar negen uit drie is goed natuurlijk”, zag Max Raeven, trainer van Sarto.

Matchwinner Daniel Kuipers kwam deze zomer over van TSVV Merlijn en was daarvoor nog E-sporter van Willem II.

Uno Animo – Beek Vooruit 4-1 (3-0). 18. Danny Kuijpers 1-0, 26. Rick van Loon 2-0, 36. Bodie Scholten 3-0, 56. Ruben van Loon 4-0, 89. (pen.) 4-1.

,,De passie die ik de afgelopen weken miste zag ik vandaag wel. Dat is ook waar wij het van moeten hebben als ploeg. We waren echt stukken beter en Beek Vooruit had een bijrol. Ik ben trots”, vertelde Uno Animo-trainer Kees van Loon.