Volledig scherm
Moment uit de wedstrijd WSJ-SVC © Pix4Profs / Joris Knapen

WSJ en OSC’45 krijgen mailtje van de KNVB: Toch geen degradatie

WSJ en OSC’45 waren via de reguliere nacompetitie eigenlijk gedegradeerd naar de vijfde klasse, maar kregen op maandagmorgen toch een vrolijk bericht van de KNVB. Zeven dagen nadat ze eigenlijk gedegradeerd hoorden te zijn, kwam een mailtje de mailbus binnen met daarin het belangrijke nieuwsfeit: jullie zijn toch niet gedegradeerd.

De beste verliezende finalisten van de nacompetitie zouden alsnog niet degraderen. Tot zover waren de clubs op de hoogte. Om hoeveel plekken dat zou gaan was geen duidelijkheid. Gevreesd werd dat er acht plekken op zouden komen en dat de hele finaleronde voor ‘jan met de korte achternaam’ zou zijn gespeeld. 

Geen acht maar vier plekken

Die acht plekken zouden tot stand komen doordat JVC Cuijk zijn topelftal heeft teruggetrokken, Zeelandia Middelburg naar de zaterdag verkast, hetzelfde geldt voor SCO en Boeimeer, SC Hoge Vucht werd geroyeerd en Nevelo, Taxandria en Oisterwijk tot één club fuseren. Daarnaast is er sprake van een fusie tussen SDDL en Ravenstein. Die twee clubs spelen eigenlijk in district Zuid II, maar de nacompetitie om promotie werd in district Zuid I gespeeld. 

Op dit moment heeft de KNVB besloten om maar 4 vrije plekken te laten opvullen door de beste finalisten. Dit houdt dan in dat de plek van JVC Cuijk naar district Zuid II gaat en hetzelfde geldt voor de mogelijke fusie tussen SDDL en Ravenstein. Hoge Vucht zou dan de degradant zijn in de vierde klasse en daarvoor hoeft geen plek vrij te komen en hetzelfde geldt voor Oisterwijk, dat laatste werd in de vierde klasse D.

Lucky Losers

Dat betekent dan weer dat de plekken van Zeelandia Middelburg, SCO, Boeimeer en een plek van de Oisterwijkse fusie worden opgevuld. De vier clubs die de gelukkige zijn om volgend seizoen in de vierde klasse te spelen zijn WSJ, Biervliet, De Weebosch en OSC’45. 

WSJ verloor op penalty's en was dus vrij zeker van handhaving. Toch hebben de Tilburgers daar een week op moeten wachten. Biervliet verloor met 3-2, wat dus een doelsaldo van -1 is maar wel met 2 goals gescoord en is daardoor zeker van een plek in de vierde klasse. De Weebosch ging slechts met 1-0 onderuit en een doelsaldo van -1 is genoeg voor promotie. OSC’45 heeft een doelsaldo van -2, maar heeft als enige club in de nacompetitie met dat doelsaldo die wel een keer een doelpunt maakte. Daardoor zijn de Bosschenaren ook volgend seizoen te bewonderen in de vierde klasse.

Ranglijst na finales

1. WSJ - SVC 2-2, SVC wint na penalty’s (3-5)
2. Boeimeer - Vivoo 2-3 na verlenging
3. Sluis - Biervliet 3-2
4. Tuldania - De Weebosch 1-0
5. OSC’45 - Essche Boys 1-3
6. FC Dordrecht - Achtmaal 2-0
7. SVSH - ZSC 0-2
8. SBV - Hulsel 0-2

Omdat Boeimeer volgend seizoen op zaterdag speelt verschuift die plek naar OSC’45. Slecht nieuws was er voor Achtmaal, SVSH en SBV. Zij zullen volgend seizoen ‘gewoon’ in de vijfde klasse spelen.