Volledig scherm
Zwaluw VFC op archiefbeeld

Zwaluw VFC speelt gelijk na ouderwetse scrimmage

Zondag 3cEen heerlijke ouderwetse scrimmage zorgde voor de 1-1 eindstand bij Zwaluw VFC tegen BVV. Uiteindelijk was het Paul Beekmans die de bal over de doellijn werkte. 

Zwaluw VFC - BVV 1-1 (0-0). 67. Imad Hamria 0-1, 76. Paul Beekmans 1-1.

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van Zwaluw-aanvoerder Paul Beekmans was een ouderwetse scrimmage. Nadat drie Vughtse pogingen werden gekraakt kreeg Beekmans de bal voor zijn voeten. De routinier schoot dus wél raak.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het is alweer de zevende keer dit seizoen dat een wedstrijd van BVV in een 1-1 gelijkspel eindigde. ,,Ongekend. Met dit punt schieten we weer bar weinig op”, baalde BVV-coach Erik Meulendijk.

Haarsteeg - Taxandria 0-0 (0-0).

Moment van de wedstrijd: Taxandria-coach Edwin Verheijen zag drie één-op-één kansen gemist worden. ,,Die ballen werden op de keeper geschoten in plaats van erlangs.” Halverwege de eerste helft passeerde verdediger Gijs Douma zijn eigen doelman, maar Minou Dumpleton wist met de tergend langzaam naar het doel rollende bal nog net op tijd te achterhalen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks de brilstand was het een aantrekkelijke wedstrijd, aldus Verheijen. ,,De gelukkigste had gewonnen, maar die is er niet want er vielen over en weer goals.” Beide ploegen kwamen armoedig voor de dag, konden maar zelden een fatsoenlijke aanval opzetten.

BMC - SCG 3-0 (1-0). 2. Bram Verhoeven 1-0, 75. Gijs van der Voort 2-0, 85. Sjors van Zoggel 3-0. Rode kaart : Jordi van Lijssel (SCG’18)

Moment van de wedstrijd : De 2-0 van clubtopscorer Van Zoggel. ,,Want toen was de wedstrijd gespeeld”, vonden Manfred van Erp en Aschwin van Kessel, de trainers van beide clubs. Bijzonderheid van de wedstrijd : Het was de eerste keer dat de gemeentelijke derby BMC - SCG’18 in Berlicum werd gespeeld.